Robin de Puy, Randy

Ontroerend en ongepolijst portret van een jongen uit Nevada door fotografe Robin de Puy. In 2015 maakte de Nederlandse portretfotografe Robin de Puy (1986) een roadtrip van 8.000 mijl door Amerika, die de basis zou vormen voor haar succesvolle debuut If This Is True (2016).

Lees verder

Zo haal je het beste uit je smartphone camera

Een goede foto is een goede foto, ondanks met welk apparaat het is gemaakt. Maar desondanks zijn er veel fotografieliefhebbers die een foto afkeuren zodra ze horen dat hij met een smartphone is gemaakt. Maar wat als je je camera even niet bij hebt en je het perfecte moment ziet ontstaan? Met deze tips haal je het maximale uit je smartphone camera.

Lees verder

Professional Imaging evenement

Eind maart vindt voor de negentiende keer de Professional Imaging plaats op de vertrouwde locatie in De Loods in Nijkerk. Alle bekende merken zullen in de drie hallen vertegenwoordigd zijn. Koop nu je toegangsticket en maak nog tot 1 februari gebruik van de EarlyBirdkorting (€ 7,50 dagticket, € 15,- passe-partout).

Lees verder

POP

Ian Dury, The Clash, Depeche Mode, Iggy Pop, Kate Bush, The Specials, Siouxsie and the Banshees, Elvis Costello en nog véél meer sterren, allemaal verschenen ze voor de lens van Brian Griffin, een van de meest invloedrijke popfotografen van onze tijd.

Lees verder

Panasonic GH5S

Met de Lumix GH-serie richt Panasonic zich vooral op de fotograaf die zich met zowel fotografie als filmen bezig houdt. Toch bleek de GH5 vooral gebruikt te worden als apparaat om mee te filmen. De engineers van Panasonic zijn daarop opnieuw rond de tafel gaan zitten en zijn met de Lumix G9 (getest in Focus 1-2018) en de nieuwe GH5S gekomen.

Lees verder

Nikon AF-S F4/180–400 mm E TC1.4 FL ED VR

Voor de professionele sport- en natuurfotograaf introduceert Nikon een nieuwe telezoom met ingebouwde 1.4x teleconverter. De AF-S Nikkor F4/180–400 mm E TC1.4 FL ED VR biedt daarmee een maximaal telebereik van 560 mm bij een full-frame camera of 840 mm bij een APS-C camera.

Lees verder

Nieuwe Meesters in het Outsider Art Museum

In de tentoonstelling Nieuwe Meesters laat het Outsider Art Museum ruim 70 werken zien van 30 hedendaagse, getalenteerde Outsider-kunstenaars. In een serie intieme, indringende portretten geeft fotograaf Sander Troelstra deze fascinerende wereld een gezicht.

Lees verder

Oproep - Fotofestival aan de Maas

Voor het eerst brengt het Fotofestival aan de Maas de beste Nederlandse amateurfotografen samen in een expositie in het Nederlands Fotomuseum. Parallel zijn er tal van kleinere exposities op het naburige en gezellige Deliplein.

Lees verder

Dutch Photographic Portrait Prize 2016

Op dinsdag 19 december wordt de winnaar bekendgemaakt van de Dutch Photographic Portrait Prize 2016. Blommers/ Schumm, Robin de Puy, Frank Ruiter, Jitske Schols en Cigdem Yuksel staan op de shortlist en maken kans op een geldprijs van € 3.000 euro. Het winnende portret wordt daarnaast aangekocht door een internationale collectie.

Lees verder

PIA d’Or Talent Award 2017/2018

Professional Imaging heeft, in samenwerking met Master Photographers Network (MPN) en Studio34x, het initiatief genomen tot een nationale beeldwedstrijd: de PIA d’Or Talent Award. Anno 2017 is het communiceren door middel van beeld immers actueler dan ooit tevoren.

Lees verder

Meer nieuws artikelen