Theta V

Dit nieuwe topmodel in de futuristisch vormgegeven Theta-serie 360-gradencamera’s kan naast 14-megapixelfoto’s ook 4K-video produceren (3840 x 1920 pixels, 30 bps). Mede dankzij de zwaardere Qualcomm Snapdragon-processor, gekoppeld aan het Qualcomm Connected Camera Platform, zou de kwaliteit van zowel stilstaand als bewegend beeld zichtbaar verbeterd zijn.

Lees verder

SanDisk 400 GB Ultra microSDXC UHS-I

Voor wie wel eens problemen ondervindt met de opslagcapaciteit van z’n smartphone heeft SanDisk met de nieuwe 400 GB Ultra microSDXC UHS-I-geheugenkaart de oplossing.

Lees verder

Olympus OMD experience dag 6 en 7 oktober 2017

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober 2017 organiseert CameraNU.nl samen met Olympus de Olympus OMD experience dag. Deze enerverende dag (vrijdag of zaterdag) zal gehouden worden in, het al evenzo enerverende, Studio 34x in Almere.

Lees verder

Sony DSC-RX0

Met de meest recente aanwinst in de spraakmakende RX-serie slaat Sony een verrassende nieuwe richting in. Zelfs voor een compactcamera is de DSC-RX0 opvallend klein, met een formaat van afgerond zes bij vier bij drie centimeter en een leeggewicht van nog geen ons (110 gram inclusief accu en microSD-kaart).

Lees verder

Ontmoet Frans Lanting met National Geographic

Dertig jaar geleden publiceerde de in Californië woonachtige Nederlandse natuurfotograaf Frans Lanting zijn eerste reportage in National Geographic. Ter gelegenheid van dit jubileum verschijnt eind oktober 2017 zijn nieuwste boek Into Africa. Oog in oog met een groots continent, een fotografisch eerbetoon aan de wilde schoonheid van Afrika.

Lees verder

Nikon D850

En daar is ie dan ... een heel fraaie combinatie van resolutie en snelheid en een compacte behuizing. De nieuwe Nikon D850 is een full-frame spiegelreflexcamera voor de veeleisende (professionele) fotograaf. Verkrijgbaar vanaf 7 september voor een verkoopprijs van €3799,- (body).

Lees verder

Fotoroute Den Helder

Op zondag 27 augustus start de vijfde editie van de Fotoroute Den Helder waarbij 10 locaties hun deuren openen. Naast de tentoonstellingen worden er ook een aantal speciale activiteiten georganiseerd.

Lees verder

Talks About Photography

In Het Huis Utrecht vindt op 3 september alweer de derde editie van Talks About Photography plaats. Op deze dag draait alles om zakelijke inspiratie voor fotografen.

Lees verder

EISA Awards 2017-2018

EISA is een vereniging van bijna vijftig gespecialiseerde tijdschriften uit 22 Europese landen. De EISA is opgedeeld in verschillende ‘expertgroepen’, waarin tijdschriften worden opgenomen die over dat specifieke onderwerp gaan.

Lees verder

De Veluwse Fotodag

Op zondag 3 september vindt weer de Veluwse Fotodag plaats. Het centrumgebied rond het Bezoekerscentrum van Het Nationale Park de Hoge Veluwe staat van 10:00 tot 17:00 uur helemaal in het teken van natuur, film en fotografie. De Veluwse Fotodag is een initiatief van Cameratools uit Apeldoorn, Veluwefotograaf Geurt Besselink en Jan Vermeer, hoofdredacteur van Natuurfoto Magazine.

Lees verder

Meer nieuws artikelen