Win jij de Sony RX10 III t.w.v Euro 1900,- ?

Ga jij de komende periode op vakantie en wil jij een hele gave camera mee? Dan is dit nu jouw kans! In samenwerking met Sony selecteren wij vijf deelnemers die ieder een Sony RX10 III mee op reis mogen nemen om gedurende de zomervakantie te gebruiken.

Lees verder

Olympus Tough TG-5

Voor de outdoor-fotograaf die zijn camera onder elke omstandigheid wil meenemen introduceert Olympus een nieuw model: de Tough TG-5. De camera beschikt over een 25-100 mm F2.0 lens, een geheel nieuwe sensor en de nieuwste TruePix VIII-processor.

Lees verder

5 gadgets voor een creatieve zomer

De zomer is hét seizoen bij uitstek om aan de slag te gaan met fotografie. Het is lekker licht buiten, mensen zijn actiever en het is een uitdaging om de gezellige sferen vast te leggen. Zit je ondanks alle leuke evenementen in een creatieve block? Dan bestaan er gelukkig hulpmiddelen om je fotografische blik een flinke boost te geven.

Lees verder

Inzenden Internationaal Fotofestival Leiden

Van 7 t/m 28 oktober vindt in Leiden weer het Internationaal Fotofestival Leiden (IPFL) plaats. Deze gratis toegankelijke openluchttentoonstelling wordt om het jaar georganiseerd. Naast de foto’s die je kunt bekijken, is er een hoogwaardig randprogramma met o.a. workshops, lezingen en portfolioreviews.

Lees verder

Naarden Festival-OFF

Van 20 mei t/m 18 juni 2017 vindt weer het FotoFestival Naarden plaats. Parallel aan dit festival is het Naarden Festival-OFF te zien dat vanaf dit jaar door Fotogram wordt georganiseerd.

Lees verder

Sony Alpha 9

Tijdens een Europees persevenement heeft Sony zijn topmodel Alpha camera geïntroduceerd. Een camera met professionele specificaties en dus ook gericht op de veeleisende professionele fotograag. De Sony A9 biedt onder andere continu fotograferen zonder black-outs tot 20 bps, een maximale sluitertijd van 1/32.000 seconde en een absoluut Silent Shutter mode.

Lees verder

Whanganui, een serie van Richard Westerhuis

Richard Westerhuis is een onafhankelijke creatieve fotograaf met een liefde voor pure en tijdloze fotografie. Hij is van mening dat schoonheid schuilt in kwetsbaarheid en jezelf zijn. Tijdens zijn reizen als zeiler vraagt hij zich voortdurend af wat er onder het wateroppervlak is. In deze serie Whanganui combineert hij zijn fascinatie voor de oceanen met portretfotografie.

Lees verder

FOTODOK Scholieren Award 2017

De veertienjarige Mirte Rietveld heeft de FOTODOK Scholieren Award 2017 gewonnen met haar serie ‘De hongertocht van mijn overgrootmoeder’. Hierin vertelt ze hoe haar overgrootmoeder de hongerwinter heeft beleefd. De FOTODOK Scholieren Award is een jaarlijkse wedstrijd in samenwerking met eerstejaarsstudenten van het Grafisch Lyceum Utrecht (MBO) en X11 Media & Vormgeving (VMBO).

Lees verder

Zo maak je al je foto’s tastbaar

Tegenwoordig is op ieder moment van de dag een camera tevoorschijn te halen: namelijk die van je smartphone! Dit levert regelmatig hilarische, bijzondere of kostbare plaatjes op, welke in een handomdraai online gedeeld worden. Hoe leuk is het om deze plaatjes in het echt te kunnen ‘liken’en ‘sharen’?

Lees verder

Nikon D7500

Nikon breidt zijn portfolio aan spiegelreflexcamera’s met een nieuw model voor de serieuze fotograaf. De Nikon D7500 erft de beeldkwaliteit van de D500 en vormt daarmee een krachtige combinatie. De Nikon D7500 is verkrijgbaar vanaf juni 2017 voor een adviesprijs van €1.499 (body) of €1.799 (incl. AF-S DX 18-105 ED VR).

Lees verder

Meer nieuws artikelen