The Guardians I en II

Stichting Fotografie Noorderlicht en het Natuurmuseum Fryslân organiseren onder de titel The Guardians twee tentoonstellingen over de verhouding van de mens tot de biodiversiteit om ons heen. Aan de ene kant voelen we ons erg betrokken bij de natuur, aan de andere kant springen we er niet altijd even zorgvuldig mee om.

Lees verder

De Cameraland Zomersessies

Tijdens de zomervakantie is iedereen weg van huis, toch? Nee natuurlijk niet, talloze mensen moeten gewoon werken of kunnen om andere redenen niet op vakantie. Speciaal voor de thuisblijvers en doorwerkers organiseert Cameraland in samenwerking met Natuurmonumenten tijdens de zomervakantie elke woensdagavond een leuke, gezellige en inspirerende fotosessie.

Lees verder

Zeiss Milvus F1.4 35mm

De Milvus-serie objectieven wordt uitgebreid met alweer een tiende exemplaar, de Zeiss Milvus F1.4 35mm. Deze lens is ontworpen voor full-frame Nikon en Canon DSLR-camera's en staat garant voor een absoluut hoge beeldkwaliteit.

Lees verder

Gordon Parks

In Foam is deze zomer een tentoonstelling te zien van de Amerikaanse fotograaf Gordon Parks. De 120 werken, waaronder vintageprints, contactsheets en magazines, geven een goed overzicht van zijn gevarieerde oeuvre en laten de sociale, maatschappelijke en politieke context zien waarin dit werk is ontstaan. Hoewel hij vooral bekend is om zijn zwart-witfoto’s, maakte hij ook veel werk in kleur.

Lees verder

Lensbaby Velvet 85 F1.8

De Lensbaby 85 is een portretobjectief met 1:2 macro mogelijkheid voor Full Frame en APS-C camera’s. Het objectief laat zich handmatig scherpstellen en geeft een zacht dromerig effect bij F1.8 tot F2.8.

Lees verder

Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2

Tamron heeft zijn professionele 24-70mm objectief vernieuwd met een G2 versie. De nieuwe Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2 beschikt o.a. over nieuwe Dual MPU (Micro Processing Units) die een zeer snelle AF en een effectieve beeldstabilisatie garanderen.

Lees verder

Les Rencontres d’Arles

Vanaf deze week staat het Franse plaatsje Arles voor zo'n drie maanden helemaal in het teken van fotografie. Het is weer tijd voor het jaarlijkse Les Rencontres d’Arles, en het gelijktijdig lopende Voies Off Festival!

Lees verder

Focus zoekt een stagiair

Wij zijn een klein team redacteuren en bieden een redactieplek aan aan een zelfstandige stagiair. Bij voorkeur een student journalistiek. De stagiair kan zelf ideeën voor artikelen aandragen en uitvoeren of artikelen in opdracht van de redactie schrijven.

Lees verder

Ode aan een Amsterdammer

Van 12 juli t/m 27 augustus 2017 is Dutch National Portrait Gallery te gast in Het Scheepvaartmuseum te Amsterdam met de tentoonstelling ‘Ode aan een Amsterdammer’.

Lees verder

Canon EOS 200D

Voor wie compact en licht wil fotograferen, maar wel de mogelijkheid wil hebben om van objectief te kunnen wisselen, lanceert Canon nu de EOS 200D. De Canon EOS 200D is beschikbaar vanaf eind juli in wit of een combinatie van zilver en brons en heeft een adviesprijs van € 609,99.

Lees verder

Meer nieuws artikelen