Fotogramprijs 2017

Het thema van de Fotogramprijs 2017 is 'NU'. Hoe weet je of jij precies op het goede moment op de ontspanknop hebt gedrukt? Wat heeft dat voor impact op jouw foto? Wat doet de tijd in jouw beeld?

Lees verder

5 fotografieprojecten met je smartphone

Fotografie met je smartphone is superleuk én praktisch! Je tovert de camerafunctie binnen no-time tevoorschijn. De kwaliteit van de camera’s wordt steeds beter, en steeds meer toestellen of apps bieden de mogelijkheid om handmatig instellingen te wijzigen. Hierdoor bereik je eenvoudig spannende effecten en een creatief resultaat. Bijvoorbeeld met een lange sluitertijd of een kleine scherptediepte. Dit vraagt om een leuk project! In dit artikel vind je een aantal leuke tips waar je direct mee aan de slag kunt.

Lees verder

Isla i Arte den Nos Bida

In 1915 werd door Shell de opdracht gegeven een olieraffinaderij op Curaçao te bouwen. Deze raffinaderij werd door hen in 1985 in deplorabele toestand achtergelaten en vervolgens door de Curaçaose overheid (Refineria di Korsou N.V. )verhuurd aan een Venezolaans staatsoliebedrijf (PDVSA), dat vooral de laatste jaren geen geld had voor de noodzakelijke vernieuwing. In 2019 loopt dit huurcontract af.

Lees verder

Panasonic Lumix GX800

Voor het handzamere werk introduceert Panasonic een opvallend compact gebouwde systeemcamera: de Lumix GX800. De camera beschikt over de bekende Panasonic-functies zoals 4K Photo, Post Focus en Focus Stacking en heeft een 7,5 cm/3” opklapbaar aanraakscherm met een resolutie van 1,04 miljoen beeldpunten om eenvoudiger selfies te kunnen schieten.

Lees verder

Panasonic Lumix GH5

Tijdens de Photokina (september 2016) was de Lumix GH5 voor de bezoeker achter glas te zien. De specificaties waren summier, maar dat hij eraan zat te komen, was duidelijk. Tijdens de CES zijn de volledige specificaties van de GH5 wereldkundig gemaakt.

Lees verder

SeaLife DC2000

Voor serieuze onderwaterfotografen die niet de hoofdprijs willen betalen, is de nieuwe SeaLife DC2000 onderwatercamera een interessante optie. Net als veel compactcamera’s uit het prosumersegment heeft de DC2000 een relatief grote 1” 20-megapixelsensor van Sony aan boord.

Lees verder

HTC Desire 650

De HTC Desire 650 is een instapmodel smartphone, die is uitgerust met een 13-megapixelcamera met BSI-sensor aan de achterzijde. De camera moet volgens de fabrikant ook bij weinig licht nog goed presteren. De Desire 650 beschikt over een panoramafunctie waarmee landschapsfoto’s tot 180 graden opgenomen kunnen worden.

Lees verder

Nocturnus F0,95 50 mm II

Bezitters van een Sony Alpha-camera met E-vatting die op zoek zijn naar een lichtsterk objectief, kunnen hun spaarvarken stukslaan. Meyer Optik Görlitz heeft de Nocturnus F0,95/50 mm II aangekondigd. Een standaardobjectief van hoge kwaliteit, dat garant moet staan voor een professionele beeldkwaliteit.

Lees verder

DxO Viewpoint 3

DxO heeft zijn ViewPoint-software vernieuwd met versie 3. Deze software is beschikbaar voor Windows en Mac en is speciaal ontwikkeld om perspectiefproblemen en randvervormingen (met name bij groothoekopnames) effectief te kunnen corrigeren.

Lees verder

Fujifilm X-A10

De X-serie systeemcamera’s van Fujifilm wordt uitgebreid met een compact instapmodel: de X-A10. Dit model beschikt over een 16,3-megapixelsensor van APS-C-formaat waarmee een mooi scherp/onscherpeffect kan worden verkregen.

Lees verder

Meer nieuws artikelen