Sony DSC-RX0

Met de meest recente aanwinst in de spraakmakende RX-serie slaat Sony een verrassende nieuwe richting in. Zelfs voor een compactcamera is de DSC-RX0 opvallend klein, met een formaat van afgerond zes bij vier bij drie centimeter en een leeggewicht van nog geen ons (110 gram inclusief accu en microSD-kaart).

Lees verder

Ontmoet Frans Lanting met National Geographic

Dertig jaar geleden publiceerde de in Californië woonachtige Nederlandse natuurfotograaf Frans Lanting zijn eerste reportage in National Geographic. Ter gelegenheid van dit jubileum verschijnt eind oktober 2017 zijn nieuwste boek Into Africa. Oog in oog met een groots continent, een fotografisch eerbetoon aan de wilde schoonheid van Afrika.

Lees verder

Nikon D850

En daar is ie dan ... een heel fraaie combinatie van resolutie en snelheid en een compacte behuizing. De nieuwe Nikon D850 is een full-frame spiegelreflexcamera voor de veeleisende (professionele) fotograaf. Verkrijgbaar vanaf 7 september voor een verkoopprijs van €3799,- (body).

Lees verder

Fotoroute Den Helder

Op zondag 27 augustus start de vijfde editie van de Fotoroute Den Helder waarbij 10 locaties hun deuren openen. Naast de tentoonstellingen worden er ook een aantal speciale activiteiten georganiseerd.

Lees verder

Talks About Photography

In Het Huis Utrecht vindt op 3 september alweer de derde editie van Talks About Photography plaats. Op deze dag draait alles om zakelijke inspiratie voor fotografen.

Lees verder

EISA Awards 2017-2018

EISA is een vereniging van bijna vijftig gespecialiseerde tijdschriften uit 22 Europese landen. De EISA is opgedeeld in verschillende ‘expertgroepen’, waarin tijdschriften worden opgenomen die over dat specifieke onderwerp gaan.

Lees verder

De Veluwse Fotodag

Op zondag 3 september vindt weer de Veluwse Fotodag plaats. Het centrumgebied rond het Bezoekerscentrum van Het Nationale Park de Hoge Veluwe staat van 10:00 tot 17:00 uur helemaal in het teken van natuur, film en fotografie. De Veluwse Fotodag is een initiatief van Cameratools uit Apeldoorn, Veluwefotograaf Geurt Besselink en Jan Vermeer, hoofdredacteur van Natuurfoto Magazine.

Lees verder

Nieuwe serie Ruben Terlou

Na de succesvolle serie Langs de oevers van de Yangtze gaat fotograaf en Chinakenner Ruben Terlou opnieuw op reis, ditmaal door het hart van China. Opnieuw weet hij met zijn innemende nieuwsgierigheid gesprekspartners te verleiden tot openhartige scènes en gesprekken.

Lees verder

The Guardians I en II

Stichting Fotografie Noorderlicht en het Natuurmuseum Fryslân organiseren onder de titel The Guardians twee tentoonstellingen over de verhouding van de mens tot de biodiversiteit om ons heen. Aan de ene kant voelen we ons erg betrokken bij de natuur, aan de andere kant springen we er niet altijd even zorgvuldig mee om.

Lees verder

De Cameraland Zomersessies

Tijdens de zomervakantie is iedereen weg van huis, toch? Nee natuurlijk niet, talloze mensen moeten gewoon werken of kunnen om andere redenen niet op vakantie. Speciaal voor de thuisblijvers en doorwerkers organiseert Cameraland in samenwerking met Natuurmonumenten tijdens de zomervakantie elke woensdagavond een leuke, gezellige en inspirerende fotosessie.

Lees verder

Meer nieuws artikelen