Marcel Kerkhof, finalist portfolioreviewdag

Marcel Kerkhof (1971) heeft zichzelf het fotograferen van landschappen aangeleerd. Sinds 2012 werkt hij als professioneel fotograaf. Zijn foto’s worden regelmatig gebruikt voor advertentiecampagnes, tijdschriften, boekomslagen, kalenders en digitale media. 

© Marcel Kerkhof

Fleur Louwe, finalist portfolioreviewdag

Fleur Louwe (1993) woont aan de rand van de Veluwe. Vorig jaar haalde ze haar mbo4 diploma voor de opleiding Fotografie aan de Fotovakschool te Apeldoorn. Dit jaar start ze de hbo-opleiding Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie. Momenteel fotografeert ze op freelance basis voor één krant en vijf tijdschriften, waaronder Bit, het onafhankelijke blad voor de paardenliefhebber. 

© Fleur Louwe

Michiel Pieters, finalist online review

Michiel Pieters (1990) is afkomstig uit België. In het dagelijks leven werkt hij als landmeter en hij probeert daarnaast zo vaak mogelijk te reizen. Er zijn nog heel veel plaatsen die hij met zijn eigen ogen wil zien.

© Michiel Pieters 

Els Vanopstal, finalist online review 

Els Vanopstal (1984) woont en werkt in Brussel, met haar hondje Louise als sidekick. Al sinds haar jeugd is ze geïnteresseerd in fotografie, maar pas tijdens haar studie journalistiek werd ze echt gepassioneerd. 

© Els Vanopstal

Volgende ronde!

Om goed voorbereid aan de volgende ronde te kunnen meedoen, krijgen de vier finalisten eerst een workshop van Focus-redacteur Mich Buschman, over o.a. het gebruik van de EOS 5D Mark III, de EOS 6D en de EOS 7D Mark II. In mei gaan ze op reis naar IJsland, waar de finalestrijd zal plaatsvinden.

Bovenstaanden foto’s zijn onderdeel van de winnende ingezonden portfolio's van Marcel Kerkhof, Fleur Louwe, Michiel Pieters en Els Vanopstal.