Apple iPhone 4S

De nieuwe Apple iPhone 4S is qua uiterlijk weinig tot niets veranderd ten opzichte van zijn voorganger. Innerlijk is er wel degelijk sprake van vernieuwing. Zo is de iPhone 4S uitgerust met een Dual Core A5 chip waarmee een hogere verwerkingssnelheid moet worden gerealiseerd en daarnaast ondersteunt de nieuwe smartphone nu 1080p video-opname. Ook kunnen we uitkijken naar Siri, een intelligente ingebouwde assistentje die je vragen kunt stellen en die deze dan ook beantwoord. ((nog) niet in het Nederlands beschikbaar).

Apple iPhone 4S met iOS 5

Met de iPhone 4S komt ook iOS 5, Apple’s nieuwste mobiele besturingssysteem met meer dan 200 nieuwe functies. Zo is er sprake van een Berichtencentrum, een manier om centraal en zonder onderbrekingen berichten te bekijken en te beheren, en iMessage, een nieuwe berichtenvoorziening waarmee iOS 5-gebruikers gemakkelijk sms'jes, foto's en filmpjes kunnen uitwisselen. iOS 5 zal ook als gratis software-update beschikbaar worden gesteld aan gebruikers van iPhone 4 en iPhone 3GS.

Vraag en krijg antwoord – Apple iPhone 4S met Siri

Met de Apple iPhone 4S komt ook Siri, een intelligente assistent die je vragen kunt stellen, en die daarop met een gesproken antwoord komt. De demo’s die Apple beschikbaar heeft gesteld zijn indrukwekkend en laten zien dat Siri de context van de vraagstelling ‘begrijpt’. Het zou wel weer eens een hele nieuwe dementie kunnen toevoegen aan de hedendaagse smartphone en het gebruik er van.

Fotograferen met de Apple iPhone 4S

Voor liefhebbers van mobiel fotograferen heeft Apple ook nieuws. De Apple iPhone 4S is uitgerust met een nieuwe 8 megapixel sensor en een F2.4 lichtsterke lens. De digitale camera wordt bijgestaan door de snelle Dual Core A5-processor zodat de beelden sneller verwerkt worden, maar ook de camera veel sneller reageert of opstart. Nieuwe functies in de Camera App houden in dat je vanuit een vergrendeld scherm direct toegang hebt tot de camera en dat je met de knop voor het harder zetten van het geluid ook snel een foto kunt nemen. In de nieuwe Foto's-App kun je foto’s bewerken en daarnaast kun je je foto's direct op het apparaat in een album verwerken dat je onderweg aan anderen kunt laten zien. Tot de nieuwe voorzieningen van iOS 5 behoren een ingebouwde Twitter-functie en iMessage. Je kunt je foto's dus rechtstreeks vanuit de Foto's-app op Twitter plaatsen en foto's via iMessage naar personen of groepen sturen. En met de innovatieve nieuwe Fotostream-voorziening van iCloud worden foto's die je met iPhone maakt naar iCloud gestuurd en automatisch naar je iPad, iPod touch, Mac of pc gepusht. Je kunt je Fotostream-album zelfs op je Apple TV bekijken.

Apple iPhone 4S ondersteunt Full HD video

De nieuwe iPhone 4S kan nu ook video's opnemen in 1080p HD-resolutie en met de nieuwe stabilisatiefunctie voor videobeelden maak je fraaiere video's met een vloeiender beeld. Andere verbeteringen van de videocamera van Apple iPhone 4S zijn onder andere een hogere gevoeligheid en scherpte en betere mogelijkheden om video's te maken bij weinig licht. Met de nieuwe iMessage-voorziening in iOS 5 kun je je video's direct delen met familie en vrienden.

Apple iPhone 4S prijs en verkrijgbaarheid

De Apple iPhone 4S is verkrijgbaar in een zwarte en witte uitvoering. Prijzen en gespreks- en gegevenskosten voor iPhone voor Nederland worden binnenkort bekendgemaakt. Naar verwachting is de Apple iPhone 4S vanaf eind oktober in Nederland verkrijgbaar.