Programma Fotoroute Den Helder
Elke locatie heeft een tentoonstelling georganiseerd met een eigen thema waardoor er een gevarieerd aanbod is. Niet alleen foto’s, maar ook de toepassing van fotografie in de kunst komt aan bod. Op zondag 27 augustus presenteren vanaf 13.15 uur alle deelnemende locaties met hun fotografen zich via een wervende pitch in Windkracht 13. Hierna kun je je eigen fotoroute uitkiezen. De Fotoroute Den Helder duurt nog t/m 1 oktober, dus je hoeft niet alle tentoonstellingen op één dag te bekijken. Enkele van de exposities zijn:

© Joyce Overheul

WINDKRACHT 13
In WINDKRACHT 13 is een groepsexpositie met fotografen Guda Koster, Harry van der Woud, Paulien Oltheten, Joyce Overheul, C. Barton van Flymen en May Heek. De IJSSALON ARIS LAAN exposeert met Paul Blanca. Begin jaren '80 werd hij beroemd om zijn heftige, emotionele en vaak ook gewelddadige zelfportretten die wel vergeleken zijn met het werk van Mapplethorpe en Andres Serrano. Zijn werk lijkt nu puurder en kalmer en misschien meer gericht op eeuwige schoonheid. Het middelpunt, blijft evenwel Blanca zelf. KUNSTHAL 45 toont een groepsexpositie met Jan Theun van Rees, Hans van der Meer, Theo Niekus, Reinier Gerritsen, Jaap van den Beukel, Jan Dirk van der Burg / Gijs van den Berg, Bas Losekoot, Paulien Oltheten en Erik Klein Wolterink. Het thema is 'Publieke ruimte'. KUNST & KITCHEN staat in het teken van May Heek. In haar foto’s, video’s en installaties onderzoekt zij het spanningsveld tussen werkelijkheid en waarneming. Fotoclub Den Helder is een vereniging van ruim 50 enthousiaste amateurfotografen (m/v), die de fotografie in de ruimste zin van het woord wil bevorderen. Het thema is ‘Cultuur’ en is te zien in STOOM. In FORT KIJKDUIN krijg je een beeld van het dagelijkse leven van Koen Schuiling, de Burgemeester van Den Helder. De meeste foto’s zijn door de Burgemeester zelf gemaakt.

© Guda Koster, Magic Woman, 2016 

Events Fotoroute Den Helder
Naast de exposities worden er ook een aantal activiteiten georganiseerd, zo is er o.a. op zondag 27 augustus een Meet & Feed met de fotografen, op zaterdag 2 september een workshop straatfotografie Jan Theun van Rees, en op zondag 3 september een lezing van Hans Aarsman met buffet. Alle exposities en activiteiten zijn te vinden op www.fotoroutedenhelder.nl