Fujifilm FinePix F800EXR

Het grootste deel van de specificaties laten een standaard megazoom camera zien zoals er meerdere zijn in dit steeds drukker wordend segment. Echter, een onderscheidende functie van de Fujifilm FinePix F800EXR is de mogelijkheid draadloos bestanden naar een smartphone of tablet over te zetten. Dit lijkt vrij eenvoudig te werken. Gebruikers van een smartphone of tablet moet de gratis Fujifilm Photo Receiver App downloaden en installeren, waarna er communicatie mogelijk wordt tussen tablet/smartphone en de Fujifilm F800EXR camera. Per overdracht kunnen maximaal 30 opnames worden overgezet. Een handige functie waarmee gebruikers snel en eenvoudig hun foto’s kunnen delen via social media kanalen.

Fujifilm FinePix F800EXR voorzijde

Voorzijde van de Fujifilm Finepix F800EXR - 20x optische zoom en een compacte behuizing

Fujifilm camera App

Verder is er een gratis Fujifilm Camera App te downloaden voor de Fujifilm F800EXR waarmee de locatiedata van de smartphone of tablet te gebruiken is om weer te geven op de lcd van de camera. Vervolgens kan dit beeld weer worden overgezet naar een smartphone/tablet om het beeld weer te geven op een kaart met extra gegevens. De gekoppelde database biedt circa 1 miljoen landmarks wereldwijd van populaire attracties, etc.

Creatief fotograferen met de Fujifilm F800EXR camera

De Fujifilm F800EXR is qua snelheid geoptimaliseerd en biedt een opstarttijd van circa 1,5 seconde en een AF-scherpsteltijd van 0,16 seconde. Om creatief te fotograferen beschikt de camera over een reeks van digitale effectfilters zoals Pop Colour, High Key, Toy camera, Miniature, Dynamic Tone en Partial colour. Klik hier voor een totaaloverzicht van de Fujifilm F800EXR specificaties.

Achterzijde Fujifilm FinePix F800EXR

Het controlepaneel aan de achterzijde van de Fujifilm FinePix F800EXR

Fujifilm FinePix F800 EXR kenmerken

• Hoge kwaliteit 20x optische zoom (25 – 500mm kleinbeeld equiv.)
• 16 megapixel EXR CMOS sensor
• 3-inch 460.000 dots lcd
• Draadloze bestandsoverdracht-functie
• Geavanceerde filters
• Full HD video (1920 x 1080 pixels) met automatische scenedetectie
• RAW formaat ondersteuning
• 360? panorama
• Filmsimulatie modus
• Meervoudige belichting

Bovenzijde Fujifilm F800EXR camera

Bovenzijde Fujifilm F800EXR

Fujifilm FinePix F800EXR review

Zoals eerder aangegeven gaan wij er vanuit dat de Fujifilm F800EXR ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn. In ieder geval is een Fujifilm FinePix F800EXR testsample aangevraagd en er zal nadat de testresultaten verwerkt zijn, een Fujifilm FinePix F800EXR review verschijnen.