Fujinon GF F4/250 mm R LM OIS WR
Het objectief is opgebouwd uit in totaal 16 lenselementen die zijn ondergebracht in 10 groepen. Door toepassing van een Super ED-lens en twee ED-elementen wordt chromatische aberratie effectief onderdrukt. Het ingebouwde stabilisatiesysteem biedt de mogelijkheid om met een vijf stops langere sluitertijd te kunnen fotograferen. Dit geeft fotografen de vrijheid om vaker zonder statief te kunnen fotograferen. In combinatie met de nieuwe 1,4x teleconverter wordt een brandpunt bereikt van 350 mm (omgerekend 277 mm) zonder dat er sprake is van kwaliteitsverlies.

Scherpstelling
Het teleobjectief beschikt over een optie om de scherpstelafstand te beperken zodat er sneller kan worden scherpgesteld op het onderwerp. Focus Pre-set is een handige nieuwe AF-functie waarmee de fotograaf direct kan overschakelen naar de laatst gebruikte scherpstelling omdat deze in het geheugen van het objectief wordt opgeslagen. Hiervoor moet je wel de firmware van de GFX50S upgraden. De scherpstelvergrendeling en AF kunnen direct vanaf het objectief worden bediend via de vier focus control-knoppen. De GF250 mm is uitgerust met een lineaire motor waarmee een nauwkeurige en vooral snelle scherpstelling mogelijk wordt. Nieuw is de mogelijkheid deze motor te vergrendelen en op zijn plek te houden wanneer het objectief wordt uitgeschakeld, bijvoorbeeld bij het terugkijken van de opnamen. De minimale scherpstelafstand bedraagt 1,4 meter waarbij een vergrotingsfactor van 0,22x ontstaat. De constructie bestaat uit een stevige magnesiumlegering voor een laag gewicht en een degelijke behuizing. Het objectief is op maar liefst 18 verschillende plekken stof- en weerbestendig afgedicht. Ook gebruik bij lage temperaturen tot -10° C is probleemloos mogelijk. Een speciale fluorine coating stoot vuil en water af zodat het voorste lensdeel minder kwetsbaar is voor vervuiling.

Prijs en verkrijgbaarheid
Het Fujinon GF F4/250 mm R LM OIS WR teleobjectief, de GF1.4X TC WR teleconverter en de tussenringen (MCEX-18G WR en MCEX-45G WR) zijn per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van respectievelijk € 3.299,-; € 849,-; € 329,- en €329,-.