iPad app: iTunes & App Store

Elke dag foto van de dag ook te zien op de website.

Focus iPad App: Inspiratie

Na 10 maanden staan er bijna 300 fantastische foto’s in. Je kunt snel door de foto’s bladeren door links en rechts met je vinger te bewegen. Op die manier schuif je letterlijk door de dagen heen.

iPad applicatie: Educatie

Wil je meer weten dan klik je eenmaal op de foto. In het venster verschijnen diverse infopunten. Onder elk punt staat extra informatie over de foto. Dit kan een tip van de redactie zijn of juist van de maker. Op die manier leer meer over de foto en de gebruikte technieken. Zo kun je hem zelf ook namaken.

iPad: camera

Rechts onderin het scherm staan drie symbolen. De eerste (een i) herbergt een schat aan informatie over de foto zelf en de apparatuur waarmee deze is gemaakt. Zo zie je bijvoorbeeld in woord en beeld met welke camera de foto is geschoten. Klik je op dit deel dan opent de browser van de iPad en wordt de productpagina van de leverancier getoond.

iPad: Lens

Direct naast het symbool van de camera staat informatie over het gebruikte objectief. Ook hier geldt weer dat je een productafbeelding ziet. Natuurlijk met de mogelijkheid om direct door te klikken naar de leverancier voor extra info over de lens.

iPad App Foto van de dag: Exif

Wil je fototechnische informatie, klik dan op het symbool Exif. Het histogram wordt getoond, inclusief de ISO waarde, sluitertijd, diafragma en brandpuntsafstand.

Focus foto van de Dag - iPad App: reacties

Je kunt vanuit de iPad app Focus Foto van de dag rechtstreeks reageren op de foto. Dit doe je door op het middelste symbool te klikken, rechts onderin het scherm. Je reactie wordt óók op Focusmedia.nl geplaatst.

iPad: Twitter, Facebook

Wil je de foto direct doorsturen naar je vrienden dan kan dat via het meest rechtse symbool. Je hebt de mogelijkheid om het te plaatsen op Facebook of juist andere diensten die je gebruikt.

Foto van de dag

De foto van de dag wordt automatisch geplaatst op de website. Zodat je ook van de mooie beelden kunt genieten als je geen iPad hebt. Je vindt het in de menubalk onder de niet verrassende kop Foto van de dag. Je beschikt over dezelfde functionaliteit als binnen de iPad.

Ook meedoen!

Jij kunt jezelf nomineren door op een willekeurige foto binnen de Foto van de dag op de site te klikken. Onder het infoblokje vindt je de link naar een formulier waarmee je jouw beste foto kunt insturen. Omdat de foto niet alleen op de website en de iPad app te zien is, maar ook automatisch wordt doorgestuurd naar onze ruim 10.000 Twitter volgers en 1800 Facebook fans, weet je zeker: jij speelt jezelf in de schijnwerpers!

De iPad app Focus Foto van de dag kun je hier downloaden

Bezoek de online versie op Focusmedia.nl

Nomineer jezelf voor Foto van de dag