Nikon Coolpix L610 megazoom camera

De nieuwe Nikon Coolpix L610 is uitgerust met een 14x optische zoom en 25 mm groothoek. Een dergelijk bereik is handig om allround te kunnen fotograferen. Of het nu gaat om een landschap of portret, het brandpuntbereik is toereikend om met gemak een diversiteit aan onderwerpen vast te leggen. Fraai is de functie Eenvoudig Panorama waarmee de Nikon Coolpix L610 foto’s van 180 of 360 graden maakt. Je hoeft alleen maar de camera in rustig tempo verticaal of horizontaal te bewegen, terwijl de camera in snel tempo de beelden achter elkaar opneemt en combineert tot een enkele panoramafoto.

Voorzijde Nikon Coolpix L610 camera zwart

Voor een instapper biedt de Nikon Coolpix L610 een groot brandpuntbereik van 25-350 mm

Filmen met de Nikon L610

Naast hoge resolutie fotografie kun je met de Nikon L610 ook bewegende beelden in een clip opnemen. De camera maakt Full HD-filmopnamen met stereogeluid. Ook staat de 14x optische zoom en autofocus volledig tot de beschikking.

Achterzijde van de Nikon L610 megazoom camera

Grote knoppen markeren het controlepaneel van de Nikon Coolpix L610

Bedieningsgemak van de Nikon Coolpix L610

De nadruk bij deze instap megazoomcamera ligt op automatisch fotograferen. Je komt dan ook vooral automatische instelmogelijkheden tegen. Zo selecteert de Nikon Coolpix L620 uit de 19 onderwerpstanden automatisch de stand die het beste bij de opnameconditie past. Verder kent de camera een Eenvoudige automatische stand waarbij de Automatische onderwerpselectie de optimale instellingen kiest of het Intelligente autofocussysteem het beste scherpstelveld selecteert.

Schuin van voren Nikon Coolpix L610 zwart

De handgreep is 'aanwezig' en biedt de gebruiker extra steun om de volledige potentie van het zoombereik te kunnen gebruiken. De optische stabilisatie verleent verder effectieve hulp om bewegingsonscherpte te voorkomen.

Nikon Coolpix L610 test creativiteit van fotograaf

Het wordt steeds eenvoudiger voor een gebruiker om creatief te fotograferen. Ook met de Nikon Coolpix L610 is het dankzij het Retoucheer en filtereffect-menu eenvoudig om foto’s te verbeteren of van een digitaal effect te voorzien zonder dat een computer nodig is. De Selectieve Kleurfilter is een populaire. Foto’s worden in monochroom omgezet en behouden een bepaalde kleur naar keuze. Ook is het mogelijk de foto met een stereffect te ‘verrijken’.

Bovenzijde zwarte Nikon Coolpix L610

De welvingen in het ontwerp doen de Nikon L160 camera opvallen

Nikon Coolpix L610 review

De Nikon L610 megazoom camera is leverbaar vanaf 23 augustus 2012. Wij hebben een Nikon Coolpix L610 testsample aangevraagd en verwachten hem binnenkort op de Focus-redactie binnen te krijgen. Wanneer de testresultaten zijn verwerkt, zal een Nikon Coolpix L610 review gepubliceerd worden. Klik hier voor een volledig overzicht van de Nikon Coolpix L610 specificaties.