Nikon Coolpix P7700 speelt met licht

Beeldkwaliteit is een kenmerken van de Nikon Coolpix P7700 waar veel nadruk op ligt. Volgens Nikon is er gestreefd naar een hoogstaande optische precisie, scherpe resolutie en een hoog contrast. Om de optische kwaliteit te waarborgen bestaat het lenzensysteem van de P7700 uit twee ED-glaselementen die de chromatische aberratie minimaliseren, terwijl een ND grijsfilter borg staat voor een nauwkeurige belichtingsregeling. Daarnaast is er sprake van een afgerond diafragma met zeven lamellen zodat een natuurlijk vervaagde achtergrond mogelijk wordt. Verder heeft Nikon aandacht gehad voor de flitskwaliteit. De ingebouwde flitser is nauwkeurig af te stemmen en het is mogelijk gebruik te maken van het Nikon Creative Lighting System door een externe Speedlight flitser aan te sluiten.

Voorzijde Nikon Coolpix P7700

Nikon P7700 bediening

Het concept van de Nikon P7700 is vooral gericht op de mogelijkheid van een volledige controle. De bekende belichtingstanden P/S/A/M vergroten de creatieve mogelijkheden van een fotograaf. Handig zijn de drie persoonlijke gebruikerstanden zodat je de Nikon Coolpix P7700 direct in de jouw gewenste camera-instellingen kunt activeren. De instelschijven voor en achter bieden direct toegang tot de belangrijkste instellingen. Naast fotograferen kun je met de P7700 ook Full HD video-opnamen maken, zelfs met 3D-geluid. Via de aangepaste filmstand zijn de diafragma-instellingen en de ISO-gevoeligheid te controleren, maar ook is het mogelijk om de optische zoom te blijven gebruiken. Om de kwaliteit van het geluid te verbeteren beschikt de Nikon P7700 over een externe microfoonuitgang.

Achterzijde Nikon P7700

Creatief fotograferen met de Nikon Coolpix P7700

De 7,5cm monitor met 921.000 beeldpunten, een grote kijkhoek en anti-reflectiecoating, levert een belangrijke bijdrage in de mogelijkheid te kunnen fotograferen vanuit lastige hoeken. De Nikon Coolpix P7000 beschikt over Picture Controls waarmee je de kleurkwaliteit van je foto's en videoclips in eigen hand hebt. Hiermee heb je de kleurverzadiging of de mate van verscherping van alle vier de belichtingsstanden (P/S/A/M) in de hand voordat je gaat filmen of fotograferen. Verder beschikt de Nikon Coolpix P7700 over effectfilters zoals monochroom of selectieve kleur.

Nikon Coolpix P7700 met uitklapbaar lcd

Nikon Coolpix P7700 kenmerken

• 7,5 cm scherm met volledige RGB-kleurreproductie en hoog contrast
• Snel EXPEED C2-beeldverwerkingssysteem
• Vibratiereductie met lens-shift
• Hoge ISO-gevoeligheid - uitbreidbaar tot maximaal ISO 6400
• Flexibele continuopnamen: 8 bps (max. 6), 4 bps (max. 6) en 1 bps (max. 30)
• Raw formaat
• Snelle respons, korte opstarttijd, korte ontspanvertraging en snelle AF-snelheid
• compatibel met Eye-Fi X2-kaarten (of hoger) voor draadloze overdracht
• Klik hier voor Nikon Coolpix P7700 specificaties

Schuin van voren Nikon Coolpix P7700

Nikon Coolpix P7700 review

De Nikon P7700 zal vanaf 27 september 2012 in het zwart verkrijgbaar zijn en heeft een adviesverkoopprijs van 549 euro. Wij hebben alvast een Nikon Coolpix P7700 testsample aangevraagd en zullen zodra de testresultaten verwerkt zijn een Nikon Coolpix P7700 review publiceren. Overigens, wie de komende Photokina 2012 gaat bezoeken zal de nieuwe P7700 ongetwijfeld tegenkomen op de stand van Nikon.