Olympus PEN PM2 systeemcamera

De nieuwe Olympus PEN PM2 beschikt dus over de Live MOS-sensor van de OM-D, het topmodel uit de Olympus Micro Four Thirds camera-serie en bekroond met een EISA-Award. Daarmee zijn de verwachtingen voor de Olympus PM2 qua beeldkwaliteit, maar ook qua scherpstelling hoog gespannen. De TruePic VI-processor stuurt o.a. FAST AF aan, zodat het aannemelijk is dat de Pen mini net zo snel reageert als de OM-D. De camera is voorzien van een kantelbaar touchscreen wat bijdraagt aan het bedieningscomfort.

Voorzijde Olympus PEN E-PM2

Filmen met de Olympus PEN E-PM2

Net als bij de overige PEN en OM-D modellen kun je met de Olympus PEN E-PM2 filmen. In dit geval in Full HD-kwaliteit en met de mogelijkheid om tijdens de opname tot 4x te vergroten zonder in te leveren in beeldkwaliteit. De grote Live MOS-sensor en de krachtige processor moeten garant staan voor hoge kwaliteit 16,1 megapixel foto’s en Full HD video. Leuke bijkomstigheid is de mogelijkheid tot het toepassen van creatieve filters tijdens het filmen. In de HD-filmmodus kun je de nieuwe functie 'Art Fade' gebruiken om het ene effect over te laten lopen in het andere.

Achterzijde Olympus PEN PM2

Creatief fotograferen met de Olympus PM2

De creatieve filters zijn overigens ook toe te passen tijdens het fotograferen. Het effect dan direct op het scherm bekeken worden, voordat je de daadwerkelijke opname hebt gemaakt. Dit werkt op dezelfde manier als de Olympus Live Guide waarmee je heel eenvoudig instellingen kunt wijzigen zoals de belichtingstijd en het diafragma. De gevoeligheid van de Olympus PM2 loopt tot maximaal 25.600 ISO zodat je ook heel creatief kunt omgaan met het bestaande licht. De ingebouwde stabilisator biedt dan weer de nodige steun om met langere sluitertijd te kunnen werken zonder dat er kans is op bewegingsonscherpte die terug is te zien in de opname. Nieuw is ook de mogelijkheid om foto’s via een smartphone te delen op social mediakanalen. De Olympus PEN PM2 ondersteunt FlashAir en via de gratis App te installeren op je smartphone wordt delen heel eenvoudig.

Stockfoto Olympus E-PM2 camera

Olympus PEN PM2 review

De Olympus PEN mini is tijdens de photokina 2012 officieel geïntroduceerd. Naar verwachting zal de PM2 eind oktober in de winkels liggen en verkrijgbaar zijn in zwart, zilver, wit en rood. Wij hebben ondertussen al een Olympus PEN PM2 testsample aangevraagd en zullen nadat de testresultaten verwerkt zijn, een Olympus PEN PM2 review publiceren. Klik hier voor een volledig overzicht van de Olympus PEN E-PM2 specificaties.