Panasonic Lumix SZ5 met Wi-Fi

Dankzij de Wi-Fi functie van de Panasonic Lumix SZ5 is het mogelijk draadloos te communiceren tussen smartphone en camera. De smartphone wordt dan als draadloze router gebruikt en zo hoeft de gebruiker dan ook geen Wi-Fi hotspot te vinden. Daarnaast functioneert het scherm van de smartphone als tweede scherm. Je kunt dus de Panasonic Lumix SZ5 van afstand bedienen met de volgende functies: scherpstellen, zoomen of de sluiter bedienen.

Panasonic Lumix DMC-SZ5 zwart voorzijde

Cloud en Panasonic Lumix DMC-SZ5

Ook de veel beschreven ‘Cloud’ doet van zich spreken. Panasonic biedt toegang tot de Lumix Club, de cloudservice van Panasonic. Gebruikers van de Panasonic Lumix DMC-SZ5 kunnen hun afbeeldingen in één keer opslaan in hun eigen map in de cloud. Ook zou het mogelijk zijn zowel foto's als video's tijdens het opladen van de batterij via een draadloze router automatisch in hun oorspronkelijke formaat te archiveren op een geregistreerd digitaal apparaat, zoals een pc. Het is dus niet nodig de SD-kaart er uit te halen of de camera met een USB-kabel aan te sluiten om de gegevens te archiveren. Klik hier voor een overzicht van de Panasonic Lumix DMC-SZ5 specificaties.

Achterzijde Panasonic Lumix DMC-SZ5 camera

Fotograferen met de Panasonic DMC-SZ5

De behuizing van de Panasonic DMC-SZ5 camera is slank van formaat en is uitgerust met een 25 mm groothoek Leica DC Vario-Elmar lens met een 10x zoombereik (25-250 mm bij kleinbeeld). De camera heeft een 14,1 megapixel CCD sensor en een Venus Engine processor waarmee foto- en videokwaliteit moet worden gegarandeerd. De HD video-opname (720p) wordt opgenomen in MP4-formaat dat in veel gevallen compatibel is met onder andere smartphones. Met de Panasonic Lumix DMC-SZ5 wordt de nadruk gelegd op een eenvoudige bediening. De iA (Intelligent Auto) modus haalt al het werk uit handen van de gebruiker zo zorgt voor een nauwkeurige belichting. Verder bieden de functies Panorama Shot, Auto Retouch en Miniature Effect alle mogelijkheden om creatief te fotograferen.

Panasonic SZ5  schuin van voren

Panasonic Lumix SZ5 review

De Panasonic SZ5 is leverbaar in zwart en wit en zal vanaf september 2012 verkrijgbaar zijn. Een Panasonic Lumix SZ5 testsample is aangevraagd. Nadat de technische testresultaten zijn verwerkt, zal een Panasonic Lumix SZ5 review gepubliceerd worden.