Samsung heeft vlak voor het einde van 2010 twee nieuwe camera's aangekondigt. De spiegelloze systeemcamera NX 11 is de opvolger van de NX10 is. De NX11 komt met een 18-55 mm i-Function lens en twee nieuwe i-Function lenzen, een 20 mm pancake lens en een 20-55 mm zoom silver color objectief. Met het i-Function objectief heeft elke fotograaf de perfecte foto binnen handbereik, doordat de bediening van de camera heel eenvoudig is. De gemiddelde cameragebruiker draait zijn hand om het objectief, als hij de camera vasthoudt. Met het i-Function objectief kun je nu op natuurlijke wijze je linkerhand gebruiken om de settings te veranderen op het objectief. Je kunt hierbij de camera gewoon gericht houden op het te fotograferen object. Door simpelweg de i-Function knop en de ring op het objectief te gebruiken, schakel je snel en gemakkelijk tussen veelgebruikte instellingen zoals, sluitertijd, diafragma, witbalans en ISO-waarde. Dit maakt het configureren van de camera tijdens het fotograferen heel eenvoudig. Naast de ingebouwde flitser en elektronische VGA (680x480) zoeker, heeft de NX11 een 3,0 inch AMOLED LCD-display.

Net als de NX10 heeft de NX11 een 14.6 Megapixels APS-C sensor deze is groter dan Micro 4/3 en levert daardoor een prima beeldkwaliteit. De Samsung NX11 is verkrijgbaar vanaf februari voor een verkoopadviesprijs van € 649,-. Als opvolger van de succesvolle WB600 en WB650, is de WB700 uitgerust met recente HD videotechnologie, waardoor je zowel foto’s als video’s kunt maken. Met Smart Filter 2.0 kun je met modi zoals ‘fish-eye’, ‘miniature’ en ‘sketch’ opnamen een verrassend of juist professioneel effect geven. De camera heeft een 24 mm ultrabrede Schneider KREUZNACH lens voor de perfecte groothoekfoto. Met een buitengewone 24x zoomfunctie, die is opgebouwd uit 18x optische zoom en 1,3x Smart Zoom, haal je elk onderwerp naar je toe. De WB700 maakt haarscherpe beelden met ongelooflijk veel details dankzij de 16 megapixel CCD sensor. De flexibiliteit van de lens en de zoomfuncties zorgen ervoor dat je zowel een uitgestrekt landschap als een bruisende beek in de verte in 16 megapixel detail kunt vastleggen.

Samsung heeft op de WB700 een innovatie toegepast om de ruis van het zoomen bij video-opnamen te verwijderen. Cameragebruikers lieten weten dat hun video’s werden verstoord door het geluid van het mechanische zoommechanisme. Daarom heeft de WB700 een geavanceerd algoritme om zoomgeluid actief te verwijderen. Het resultaat daarvan is een ongestoord helder geluid bij haarscherpe HD-beelden. De Samsung WB700 is in Nederland verkrijgbaar vanaf april voor een verkoopadviesprijs van € 299,-