Sony Alpha 37

De Sony Alpha 37 is een instapmodel camera gericht op gebruikers die de overstap van een compact naar een camera met verwisselbaar objectief willen maken. De Translucent Mirror technologie heeft als voordeel dat het nu mogelijk is de camera uit te rusten met een snelle continue scherpstelling (fasedetectie-AF), zelfs bij het opnemen van Full HD video (50i/25p). De Sony Apha 37 beschikt over een nauwkeurig 15-punts AF-systeem met tracking-AF waarmee snelle actiemomenten, maar ook de kiekjes in hoge kwaliteit vastgelegd kunnen worden.

Productafbeelding Sony Alpha 37 met kitlens

Sony Alpha 37 body met nieuw objectief 18-135 mm

Full HD filmen met Sony A37

De snelle autofocus met fasedetectie moet garant staan voor het continue scherp in beeld houden van onderwerpen. De videofunctie van de Sony A37 is in staat om de beelden in Full HD-kwaliteit en met een snelheid van 25p, gelijk aan de kenmerken van een bioscoopfilm, op te slaan. Daarnaast beschikt de camera over een kantelbare 2.7-inch display zodat je ook tijdens het filmen creatief vanuit lastige hoeken kunt filmen.

Achterzijde van de Sony A37 camera

Achterzijde van de Sony Alpha 37 toont een 2.7-inch ingeklapt display

Sony Alpha 37 camera en portretfotografie

Net als bij de SLT-A57 beschikt de Sony Alpha 37 over een geavanceerde portretfunctie (Auto portrait framing). Met deze functie is portretfotografie eenvoudiger dan ooit en is het zelfs mogelijk achteraf de camera een opname zo uit te laten kaderen dat er een portretuitsnede ontstaat. Dit doet de camera met behulp van de gezichtsherkenning. En om de portretuitsnede kwalitatief hoog te houden maakt de Sony Alpha 37 gebruik van een zogenaamde Pixel Super Resolution-technologie. Wanneer portrait framing wordt toegepast wordt het origineel van de opname ook bewaard.

Productafbeelding Sony Alpha 37 kit

Sony SLT-A37 camera met 18-55 mm kitlens

Sony SLT-A37 maakt actiefotografie voor beginners toegankelijk

Ondanks het predikaat van een instapmodel camera beschikt de Sony SLT-A37 over geavanceerde functies. Zo beschikt de camera net als de A57 over 2x Clear Image Zoom waarmee de vergrotingsfactor van het gebruikte objectief wordt vergroot zonder dat er sprake is van noemenswaardig kwaliteitsverlies (Pixel Super-resolution). Wordt de camera in de zogenaamde gezet in de Tele-zoom Continuous Advance Priority AE-modus, dan is het mogelijk met de Sony SLT-A37 een beeldsnelheid te halen van 7 bps. De nauwkeurige object-tracking houdt gezichten en andere geselecteerde onderwerp scherp in beeld.

Achterzijde van Sony SLT-A37 toont kantelbare display

Kantelbaar display van de Sony A37 maakt fotograferen en filmen uit lastige hoeken eenvoudiger

Zoeker en LCD-display van de Sony Alpha 37

De elektronische zoeker van de Sony Alpha 37 is gelijk aan die van de Alpha 57 (zie Sony Alpha 57 review) en biedt een resolutie van 1.440.000 dots en een volledig gezichtsveld. Daarnaast beschikt de camera over een 2.7-inch display dat een slag kleiner is dan de display op de A57. De kantelbare eigenschap van het scherm geeft extra bewegingsvrijheid om te kunnen werken onder lastige hoeken.

Front van Sony Alpha 37 met uitgeklapte flitser

Hoog uitgeklapte ingebouwde flitser van de Sony Alpha 37

Sony Alpha 37 review

Naar verwachting zal de Sony SLT-A37 eind mei 2012 leverbaar zijn. We hebben een Sony Alpha 37 testsample aangevraagd en zullen nadat alle testresultaten zijn verwerkt een volledige Sony Alpha 37 review publiceren.