Sony DSC-RX0 supercompact
Te meer als je bedenkt dat er een relatief grote 1” ‘gestapelde’ Exmor RS CMOS-sensor aan boord is, met ditmaal netto 15,3 megapixels. Gekoppeld aan een BIONZ X-processor en een vaste ZEISS Tessar-groothoeklens met een brandpuntsafstand van omgerekend 24 mm en een lichtsterkte van F4 kan de RX0 snelle serieopnames tot wel 16 beelden per seconde schieten, met sluitertijden tot 1/32.000 seconde.

Video
Bij video is de RX0 dankzij de extreem hoge framerates (tot 1000 bps) bij uitstek geschikt voor slow motion-opnames, en voor de allerhoogste 4K-kwaliteit zijn een ongecomprimeerde HDMI-uitgang, XAVC S en S-Log2 present. De supersnelle uitlezing van de sensor moet het gevreesde rolling shutter effect minimaliseren. Bediening vanaf de smartphone of tablet is geen probleem en meerdere camera’s kunnen draadloos of bekabeld worden gekoppeld.

Sony RX0 prijs en levertijd
Als klap op de vuurpijl is deze high-end actioncam ook nog eens waterdicht (maximale duikdiepte 10 meter), shockproof en drukbestendig, voor opnames vanuit de lastigste posities en onder de zwaarste omstandigheden. Met een los verkrijgbaar onderwaterhuis is de RX0 zelfs tot een diepte van 100 meter inzetbaar. De Sony RX0 wordt leverbaar in oktober voor ongeveer 850 euro.