Programma Talks About Photography
Vijftien fotografen, en andere professionals uit de fotografiewereld, krijgen ieder vijftien minuten om hun verhalen, ervaringen, tips & tricks te delen. Ze vertellen over hun projecten, het uitgeven van boeken, nieuwe manieren van zaken doen, de ontwikkelingen op de markt, hoe je aan financiering komt, hoe je social media inzet etc. Geen ‘droge’ tutorials, maar verhalen uit het hart, gestoeld op eigen ervaringen. Verhalen die niet alleen inspireren, maar ook tools geven om verder te komen met je bedrijf, project of idee. Het programma is samengesteld door Marca van den Broek. Richard Terborg is dit jaar gastcurator, hij heeft de samenstelling van één blok sprekers verzorgd. Talks About Photography wordt geheel georganiseerd door vrijwilligers en bekostigd vanuit de kaartverkoop.

Talks About Photography 2016  © Kim Verhoef  

Sprekers
De sprekers van Talk About Photography 2017 zijn (in willekeurige volgorde):
Thijs Heslenfeld heeft 6 boeken in eigen beheer uitgegeven en totaal 26.000 exemplaren verkocht. Hoe heeft hij dit klaar gespeeld? Mirjam Appelhof, beeldend kunstenaar en fotograaf, komt praten hoe je, voorbij kaders en regels, pas echt creatief kan zijn. Jeroen Swolfs vertelt hoe hij zijn megaproject Streets of the World, waarbij hij alle hoofdsteden ter wereld heeft geprobeerd te fotograferen, voor elkaar heeft gekregen. Rik Blokland is art director en heeft aan het hoofd gestaan van grote bureaus. Hij legt uit hoe hij fotografen selecteert en hoe het proces werkt.

Marlike Marks is een jonge, documentair fotograaf. Wat heeft bloggen, en jezelf laten zien, haar (ook in zakelijke zin) gebracht? Rein Kooyman veranderde van ‘enfant terrible’ op de opleiding tot fotograaf die de hele wereld over reist voor z’n werk. Hij vertelt hoe hij dat heeft bewerkstelligd. Roel Sandvoort was jarenlang CEO van Hollandse Hoogte en heeft nu een (pop up) galerie. Hoe ziet een goede samenwerking tussen een galerie en een kunstenaar eruit? Jeroen Toirkens is momenteel bezig met zijn nieuwe project Borealis. Hij zet uiteen hoe je zo’n groot project succesvol van de grond krijgt. Brett Florens legt zich vooral toe op high-end fotografie in mode, bruiloften en editorials. Hoe moet je te werk gaan als je ook als high-end fotograaf wilt werken?

Alex Timmermans werkt met wet plate fotografie en heeft zich toegelegd op fine art fotografie. Hij komt praten over hoe hij z’n kunst aan de man brengt en hoe hij samenwerkt met zijn galerie. Lieke Anna werkt zowel aan eigen projecten als in opdracht. Ze spreekt over hoe je zaken als publicaties, sponsoring e.d. voor elkaar krijgt. Jimmy on the run combineert in zijn werk straatfotografie met fashion. Hij vertelt over investeren; in jezelf maar ook in anderen. Romi Tweebeeke is een jonge fotograaf die zich heeft gespecialiseerd in het fotograferen van ouderen. Hoe zet zij social media in bij haar projecten? Roel Rozenburg heeft zo’n 25 jaar als politiek fotograaf gewerkt. Daarnaast is hij hoofdredacteur van het magazine Hollandse Beelden en uitgever bij Hannaboek. Hij komt praten over Hollandse Beelden. Khalid Amakran richt zich voornamelijk op portretten en op het fotograferen van jonge mensen. Hij vertelt hoe je je fotografische stem door laat klinken in je werk, waardoor je een sterk merk bouwt en je commercieel werk kunt maken dat dicht bij je vrije werk staat.

Talks About Photography 2016  © Kim Verhoef  

Talks About Photography
Het Huis Utrecht
Boorstraat 107, Utrecht
Toegangskaarten kosten 75 euro (ex 6%btw), dit is inclusief lunch, thee en koffie.

www.talksaboutphotography.nl of https://www.facebook.com/talksaboutphotography?ref=hl