World Press Photo tentoonstelling

Op de tentoonstelling zijn bekroonde beelden van World Press Photo 2012 te zien, waaronder natuurlijk de winnende foto van dit jaar, gemaakt door de Spaanse fotograaf Samuel Aranda. Hij fotografeerde een vrouw die haar gewonde zoon in haar armen houdt in een moskee. Deze werd als veldhospitaal gebruikt toen zich in oktober 2011 gewelddadige confrontaties voordeden in Sanaa, Jemen tijdens demonstraties tegen het bewind van president Ali Abdullah Saleh. Er vielen dit jaar vijf Nederlandse fotografen in de prijzen: Rob Hornstra, Ton Koene, Ilvy Njiokiktjien, Paolo Woods en Pavel Prokopchik.

Opening World Press Photo door Jan des Bouvrie

Designer Jan des Bouvrie heeft 8 augustus de opening verricht van de expositie van World Press Photo in de Grote Kerk in Naarden

Zilveren Camera en World Press Photo

In de Grote Kerk zijn gedurende de World Press Photo tentoonstelling ook de beelden van de Zilveren Camera te zien, de belangrijkste prijs voor fotojournalisten in Nederland. Winnaar van de Zilveren Camera 2011 is Joost van den Broek. Op zijn foto is te zien dat de buren willen dat de penningmeester van pedofielenvereniging Martijn uit hun buurt in Hengelo vertrekt. Ze lijken het recht in eigen hand te willen nemen. Beide tentoonstellingen zijn tot en met 30 augustus te zien in de Grote Kerk in Naarden.