Olympus PEN E-PL9

Met de introductie van de PEN E-PL9 biedt Olympus een stijlvolle systeemcamera voor diegene die vooral creatief fotograferen en zijn werk regelmatig deelt via de sociale mediakanalen. De camera is uitgebreid met touchbediening en de Advanced Photo modus waarmee de bediening nog eenvoudig is geworden.

Lees verder

Hoofdspreker op Professional Imaging - Lindsay Adler

Van 24 tot en met 26 maart vindt de jaarlijkse Professional Imaging plaats. Hoofdspreker dit jaar is de Amerikaanse fotograaf Lindsay Adler. Zowel als modefotograaf als instructeur heeft Lindsay Adler de top bereikt van haar tak van sport.

Lees verder

Chris Keulen winnaar Canon Zilveren Camera 2017

Fotograaf Chris Keulen is winnaar van de Canon Zilveren Camera 2017. Hij wint deze prestigieuze prijs met een indringende serie foto’s over de liefde en zorg van een man voor zijn dementerende vrouw. De bekendmaking was afgelopen zaterdag in Museum Hilversum.

Lees verder

Nieuwste Samsung, wat weten we al

Wat kunnen we van de nieuwe Samsung verwachten? Nieuw jaar, nieuwe kansen. Alle telefoon fabrikanten zullen ieder jaar willen innoveren en zichzelf blijven ontwikkelen en wellicht overstijgen. Vaak gaat dit gepaard met veel geruchten rondom de functionaliteiten van nog te releasen toestellen en nu ook weer met het toestel van Samsung.

Lees verder

Nominaties Zilveren Camera 2017

Afgelopen maandag zijn in Museum Hilversum de genomineerden voor de Canon Zilveren Camera 2017 bekendgemaakt. De Canon Zilveren Camera is de belangrijkste journalistieke fotowedstrijd in Nederland en bestaat al sinds 1949.

Lees verder

Robin de Puy, Randy

Ontroerend en ongepolijst portret van een jongen uit Nevada door fotografe Robin de Puy. In 2015 maakte de Nederlandse portretfotografe Robin de Puy (1986) een roadtrip van 8.000 mijl door Amerika, die de basis zou vormen voor haar succesvolle debuut If This Is True (2016).

Lees verder

Zo haal je het beste uit je smartphone camera

Een goede foto is een goede foto, ondanks met welk apparaat het is gemaakt. Maar desondanks zijn er veel fotografieliefhebbers die een foto afkeuren zodra ze horen dat hij met een smartphone is gemaakt. Maar wat als je je camera even niet bij hebt en je het perfecte moment ziet ontstaan? Met deze tips haal je het maximale uit je smartphone camera.

Lees verder

Professional Imaging evenement

Eind maart vindt voor de negentiende keer de Professional Imaging plaats op de vertrouwde locatie in De Loods in Nijkerk. Alle bekende merken zullen in de drie hallen vertegenwoordigd zijn. Koop nu je toegangsticket en maak nog tot 1 februari gebruik van de EarlyBirdkorting (€ 7,50 dagticket, € 15,- passe-partout).

Lees verder

POP

Ian Dury, The Clash, Depeche Mode, Iggy Pop, Kate Bush, The Specials, Siouxsie and the Banshees, Elvis Costello en nog véél meer sterren, allemaal verschenen ze voor de lens van Brian Griffin, een van de meest invloedrijke popfotografen van onze tijd.

Lees verder

Panasonic GH5S

Met de Lumix GH-serie richt Panasonic zich vooral op de fotograaf die zich met zowel fotografie als filmen bezig houdt. Toch bleek de GH5 vooral gebruikt te worden als apparaat om mee te filmen. De engineers van Panasonic zijn daarop opnieuw rond de tafel gaan zitten en zijn met de Lumix G9 (getest in Focus 1-2018) en de nieuwe GH5S gekomen.

Lees verder

Meer nieuws artikelen