Panasonic Lumix GX800

Voor het handzamere werk introduceert Panasonic een opvallend compact gebouwde systeemcamera: de Lumix GX800. De camera beschikt over de bekende Panasonic-functies zoals 4K Photo, Post Focus en Focus Stacking en heeft een 7,5 cm/3” opklapbaar aanraakscherm met een resolutie van 1,04 miljoen beeldpunten om eenvoudiger selfies te kunnen schieten.

Lees verder

Panasonic Lumix GH5

Tijdens de Photokina (september 2016) was de Lumix GH5 voor de bezoeker achter glas te zien. De specificaties waren summier, maar dat hij eraan zat te komen, was duidelijk. Tijdens de CES zijn de volledige specificaties van de GH5 wereldkundig gemaakt.

Lees verder

SeaLife DC2000

Voor serieuze onderwaterfotografen die niet de hoofdprijs willen betalen, is de nieuwe SeaLife DC2000 onderwatercamera een interessante optie. Net als veel compactcamera’s uit het prosumersegment heeft de DC2000 een relatief grote 1” 20-megapixelsensor van Sony aan boord.

Lees verder

HTC Desire 650

De HTC Desire 650 is een instapmodel smartphone, die is uitgerust met een 13-megapixelcamera met BSI-sensor aan de achterzijde. De camera moet volgens de fabrikant ook bij weinig licht nog goed presteren. De Desire 650 beschikt over een panoramafunctie waarmee landschapsfoto’s tot 180 graden opgenomen kunnen worden.

Lees verder

Nocturnus F0,95 50 mm II

Bezitters van een Sony Alpha-camera met E-vatting die op zoek zijn naar een lichtsterk objectief, kunnen hun spaarvarken stukslaan. Meyer Optik Görlitz heeft de Nocturnus F0,95/50 mm II aangekondigd. Een standaardobjectief van hoge kwaliteit, dat garant moet staan voor een professionele beeldkwaliteit.

Lees verder

DxO Viewpoint 3

DxO heeft zijn ViewPoint-software vernieuwd met versie 3. Deze software is beschikbaar voor Windows en Mac en is speciaal ontwikkeld om perspectiefproblemen en randvervormingen (met name bij groothoekopnames) effectief te kunnen corrigeren.

Lees verder

Fujifilm X-A10

De X-serie systeemcamera’s van Fujifilm wordt uitgebreid met een compact instapmodel: de X-A10. Dit model beschikt over een 16,3-megapixelsensor van APS-C-formaat waarmee een mooi scherp/onscherpeffect kan worden verkregen.

Lees verder

Desiree Dolron

In Singer Laren is momenteel een overzicht van het werk van Desiree Dolron te zien. Dolron werd bekend met haar reisreportage Exaltation. Images of Religion and Death een bundeling van reisreportages waarin religieuze rituelen uit India, Thailand, de Filippijnen en Marokko worden getoond.

Lees verder

Dare to be different

Voor de derde keer organiseert de Joke Veeze Foundation een wedstrijd voor nieuw modetalent. Net als de eerste editie staat de wedstrijd in het teken van modefotografie en wordt deze in samenwerking met het FotoFestival Naarden georganiseerd.

Lees verder

Greetings from Aleppo

Op donderdag 26 januari gaat Greetings from Aleppo, de nieuwste korte film van de Syrische fotograaf Issa Touma, in wereldpremière op het International Film Festival Rotterdam (IFFR).

Lees verder

Meer nieuws artikelen