EISA Awards

Focus is (niet verrassend) onderdeel van de Photography Expert Group, waar we tevens voorzitter van zijn. Dit is met 15 leden (en dus 15 tijdschriften) direct ook het grootste cluster binnen de EISA. In juni van elk jaar komen de hoofdredacteurs van de EISA-bladen samen om de Awards toe te kennen. Om genomineerd te worden, moeten producten getest zijn door minstens vijf magazines en in ieder geval binnen drie maanden na bekendmaking van de Awards voor de consumenten verkrijgbaar zijn.

EISA Awards 2017-2018

De toekenning van een Award gaan niet zonder slag of stoot. Tijdens de jaarlijkse juryberaadslaging worden de testresultaten vergeleken en wordt er flink gediscussieerd over alle punten die tijdens het testen van de genomineerde producten naar boven zijn gekomen. De onafhankelijkheid van het testen en de expertise experts uit heel Europa die er mee gemoeid is, zorgt voor een gebalanceerde lijst van beste producten van het jaar.

Hieronder volgt een totaaloverzicht van de EISA Awards 2017-2018:

EISA CONSUMER DSLR CAMERA 2017-2018
Canon EOS 77D

De Canon EOS 77D heeft veel belangrijke eigenschappen van de semiprofessionele EOS 80D overgenomen. De CMOS-sensor met 24,2 miljoen pixels zet een beter dynamisch bereik neer dan zijn voorganger. Een groot pluspunt is de Dual Pixel CMOS AF, die een bijzonder snelle en soepele automatische scherpstelling mogelijk maakt bij Live View en video. In combinatie met STM- of Nano USM-objectieven gaat het scherpstellen ook erg stil. De reguliere AF is eveneens sterk verbeterd en omvat 45 kruissensoren. De nieuwe DIGIC 7-processor is krachtig genoeg voor snelle serieopnames (6 beelden per seconde) en Full HD-video met hoge framerates (1080/60p). Het lcd-statusscherm bovenop en het snelle instelwiel maken een vlotte bediening mogelijk. Andere eigentijdse kenmerken zijn het verstelbare aanraakscherm en wifi, die gekoppeld is aan bluetooth voor simpele toegankelijkheid.

EISA PROSUMER DSLR CAMERA 2017-2018
Nikon D7500

De D7500 is een geavanceerde digitale spiegelreflex die veel innovaties uit de veelgeprezen D500 onderbrengt in een lichte, robuuste en beter betaalbare body. Met eenzelfde 20,9-megapixelsensor, processor en uitgebreid ISO-bereik als de D500 is de D7500 een krachtig en veelzijdig stuk gereedschap in de handen van de serieuze fotograaf. Met een seriesnelheid van 8 beelden per seconde en Nikon’s beproefde AF-systeem met 51 scherpstelpunten is de camera prima uitgerust om snelle actie vast te leggen. Dankzij Nikon’s SnapBridge-technologie gaat het overzetten van beelden naar een smartapparaat snel en zonder gedoe.

EISA PROFESSIONAL DSLR CAMERA 2017-2018
Canon EOS 5D Mark IV

De Canon EOS 5D Mark IV is het werktuig van veel professionele fotografen over de hele wereld. In vergelijking met het voorgaande model heeft Canon de fotokwaliteit merkbaar verbeterd, met een hogere resolutie en een groter dynamisch bereik, terwijl de autofocus gevoeliger is geworden. De videofunctie is ook veel geavanceerder dan voorheen, met 4K-opname in hoge kwaliteit en een snelle automatische scherpstelling in de Live View-modus. De Canon EOS 5D Mark IV beschikt ook over de innovatieve nieuwe optie Dual Pixel Raw, die het mogelijk maakt om de scherpte en achtergrondonscherpte achteraf te finetunen. Alles bij elkaar opgeteld zal de Canon EOS 5D Mark IV nog jarenlang zijn klasse blijven aanvoeren.

EISA CONSUMER COMPACT SYSTEM CAMERA 2017-2018
Fujifilm X-T20

De Fujifilm X-T20 is een compacte spiegelloze systeemcamera voor consumenten die scherpe, ruisarme foto’s en 4K-videokwaliteit levert voor een concurrerende prijs. Kern van de camera zijn z’n X-Trans CMOS III-sensor met 24,3 miljoen pixels en X-Processor Pro, die samen aan de basis staan van de uitzonderlijke beeldkwaliteit. Ondanks zijn relatief betaalbare prijs gebruikt de X-T20 dezelfde kwalitatief hoogstaande sensor en processor als de befaamde X-T2 en X-Pro2. De bediening via een aanraakscherm en de AF-C-instelling op maat zijn eveneens grote pluspunten. Tot slot maken de scherpe en zeer gedetailleerde 4K-video-opnames van de X-T20 deze camera tot een uitstekende allrounder.

EISA PROSUMER COMPACT SYSTEM CAMERA 2017-2018
Sony α6500

De α6500 is een bijzonder kleine systeemcamera die professionele prestaties levert. Of je nu 4K-video’s of foto’s maakt, de α6500 biedt een uitstekende beeldkwaliteit met zijn Exmor CMOS-sensor van APS-C-formaat met 24,2 miljoen pixels, zijn hoge snelheid en zijn ruime keus aan objectieven. De 5-assige beeldstabilisatie werkt zowel met Sony-objectieven met E-vatting als met objectieven met A-vatting die gemonteerd zijn via een adapter. De 425 fasedetectie-AF-punten dekken vrijwel het gehele beeld, terwijl het 7,5cm/3” kantelbare aanraakscherm je scherpstelpunten laat kiezen met je vinger. De camera kan maximaal 11 beelden per seconde schieten met continu-AF en -AE, gekoppeld aan een buffer die een serie van maximaal 269 opeenvolgende foto’s aankan.

EISA CAMERA 2017-2018
Sony α9

De Sony α9 is een baanbrekende spiegelloze systeemcamera die in veel opzichten zijn traditionele DSLR-rivalen achter zich laat. Dankzij het innovatieve ontwerp kan de full-framesensor met 24,2 miljoen pixels maximaal 20 beelden per seconde in volledige resolutie vastleggen zonder elektronische-zoekerblack-outs, en kun je zonder enige bijgeluiden of trillingen fotograferen met sluitertijden tot 1/32.000 seconde. Het nieuwe supersnelle autofocussysteem, met 693 fasedetectie-AF-punten die 93 procent van het beeld dekken, staat ervoor garant dat ook snel bewegende onderwerpen scherp zijn. De 5-assige beeldstabilisatie maakt vijf stops langere sluitertijden uit de hand mogelijk. De oversampling en de full-frame pixeluitlezing resulteren in een uitstekende 4K-filmkwaliteit.

EISA COMPACT CAMERA 2017-2018
Sony RX100 V

De Sony RX100 V is een wonder van techniek in een zeer compact jasje. Net als zijn voorganger heeft hij een sensor van het 1” type en een uitstekende inschuifbare elektronische oled-zoeker. De nieuwe Exmor RS CMOS-beeldsensor met 20,1 miljoen pixels, gekoppeld aan de snelle BIONZ X-beeldprocessor en een nieuwe front-end LSI, stelde Sony in staat om de scherpsteltijd te bekorten tot 0,05 seconde en de seriesnelheid tot 24 beelden per seconde te verhogen, mét AF/AE-tracking zodat bij een serie van een bewegend onderwerp elke foto correct wordt scherpgesteld en belicht. Naast de mogelijkheid om 4K-video’s op te nemen biedt de RX100 V ook ‘super slow motion’ met maximaal 1000 beelden per seconde, een geruisloze werking en een multifunctionele controlering die naar eigen voorkeur kan worden geprogrammeerd.

EISA SUPERZOOM CAMERA 2017-2018
Sony RX10 III

Met een gewicht van slechts 1095 gram is de Sony RX10 III de perfecte camera voor sport-, natuur- en wildlifefotografen die een makkelijk meeneembare alles-in-een-oplossing zoeken. Het verbluffende ZEISS Vario-Sonnar T* 24-600mm objectief biedt een zoombereik van 25x bij een hoge lichtsterkte van F2,4 tot F4, terwijl de Exmor RS 1” beeldsensor, supersnelle AF en Optical SteadyShot-beeldstabilisatie scherpe opnames zonder trillingsonscherpte garanderen. Naast het ongelofelijke zoombereik kan de RX10 III tot op 3 centimeter afstand van de frontlens macro-opnames maken, terwijl de stille sluiter ervoor zorgt dat je geen schuwe onderwerpen in de natuur verstoort. En de RX10 III is niet alleen een geweldige fotocamera – hij legt ook 4K-video vast met als extra de mogelijkheid om 1000 beelden per seconde op te nemen voor een dramatisch 40x slow motion-effect.

EISA PHOTO & VIDEO CAMERA 2017-2018
Panasonic LUMIX DC-GH5

De Panasonic DC-GH5 bevat alle knowhow van dit merk op het gebied van zowel foto als video. De body is goed in balans, weerbestendig en uitgerust met een uitmuntende elektronische zoeker. Met zijn Four Thirds-sensor met 20,3 miljoen pixels levert hij tot ISO 3200 een goede fotokwaliteit, gekoppeld aan een uitstekende automatische scherpstelling en ingebouwde beeldstabilisatie. Bij video biedt hij een ideaal compromis tussen beeldkwaliteit, mogelijkheden en prijs, met bovendien de mogelijkheid om maximaal 4K/60p 4:2:2 10 bits materiaal op de geheugenkaart op te slaan zonder beperking qua tijdsduur. Met high-end kenmerken zoals een snelle 6K Photo-modus, slow motion, automatische scherpteverlegging, V-Log en een XLR-module voor geluidsopname biedt de GH5 onbegrensde mogelijkheden voor creatieve videoproducties.

EISA INSTANT CAMERA 2017-2018
Fujifilm Instax SQUARE SQ10

De Instax SQUARE SQ10 is de eerste hybride directklaarcamera die vierkante foto’s (62 bij 62 mm) kan maken én printen. Je kunt je foto’s lichter of donkerder maken, donkere randen toevoegen of een van de tien creatieve filters kiezen voordat je een afdruk laat maken. Dankzij de heldere lcd-zoeker is foto’s maken en bewerken een koud kunstje. Die foto’s worden in het interne geheugen of op een microSD-kaart opgeslagen, zodat je ze kunt delen met je vrienden en familie.

EISA DSLR LENS 2017-2018
SIGMA 135mm F1,8 DG HSM | Art

De SIGMA 135mm F1,8 DG HSM | Art zet buitengewone prestaties neer. Al op de volle lensopening F1,8 is de scherpte beter dan die van de concurrenten na diafragmeren. Er is simpelweg geen reden te bedenken waarom je dit objectief niet op volle opening zou gebruiken. SIGMA is erin geslaagd om een snelle én nauwkeurige automatische scherpstelling te realiseren, wat indrukwekkend is bij zo’n lichtsterk objectief, en de grote lensopening geeft een uitzonderlijk fraaie achtergrondonscherpte (bokeh).

EISA DSLR ZOOM LENS 2017-2018
Tamron SP 150-600mm F5-6,3 Di VC USD G2

Bij de tweede generatie (vandaar ‘G2’) van Tamron’s SP 150-600mm F5-6,3 Di VC USD ultratelezoomlens is een aantrekkelijk objectief nóg beter geworden. De snelheid en nauwkeurigheid van het autofocussysteem zijn verbeterd, evenals de effectiviteit van het ingebouwde VC-beeldstabilisatiesysteem (Vibration Compensation). Een ‘Flex Zoom Lock’-mechanisme vergrendelt de objectieftubus op iedere gewenste brandpuntsafstand. Door de fluorinecoating en spatwaterdichte constructie is het objectief minder kwetsbaar voor vuil, stof en vocht. De optionele TAP-in Console stelt de eigenaar in staat om eenvoudig de firmware te updaten en functies op maat in te stellen, waaronder fijnafstelling van de autofocus en beeldstabilisatie.

EISA PROFESSIONAL DSLR LENS 2017-2018
Canon EF 16-35mm F2,8L III USM

Naar de Canon EF 16-35mm F2,8L III USM werd lang uitgekeken door veel professionele fotografen, en het resultaat overtreft de verwachtingen. De constructie is beter dan die van zijn voorganger en het objectief levert een verbijsterende scherpte over het hele beeld, zelfs op de volle opening F2,8. Op de 16mm stand overtreft hij zelfs menige vaste ultragroothoek. De vertekening is gering, terwijl de antireflectiecoating zeer effectief spookbeelden en overstraling onderdrukt. De Canon EF 16-35mm F2,8L III USM is gebouwd voor dagelijks professioneel gebruik en levert een beeldkwaliteit af die zelfs de meest veeleisende gebruikers tevreden zal stellen.

EISA COMPACT SYSTEM LENS 2017-2018
Sony FE 100mm F2,8 STF GM OSS

Dit vaste 100mm teleobjectief combineert het uitmuntende scheidend vermogen van de G Master-serie met STF (Smooth Trans Focus) optische techniek voor een adembenemende bokeh. Dit objectief is ontworpen om een buitengewoon vloeiende en natuurlijke onscherpteweergave zonder vignettering te geven. Ook beschikt het over snelle, nauwkeurige en stille DDSSM-autofocus en de mogelijkheid om close-ups met een afbeeldingsmaatstaf van 0,25x te maken. De ingebouwde Optical SteadyShot-beeldstabilisatie minimaliseert onscherpte door camerabewegingen bij lange sluitertijden. De Sony FE 100mm F2,8 STF GM OSS maakt het G Master-topklasselabel in alle opzichten waar.

EISA PROFESSIONAL COMPACT SYSTEM LENS 2017-2018
Sony FE 70-200mm F2,8 GM OSS

De Sony FE 70-200mm F2,8 GM OSS is een indrukwekkend objectief dat de populairste brandpuntsafstanden voor sport- en actiefotografie bestrijkt. De scherpte is uitzonderlijk hoog en gelijkmatig verdeeld, met nauwelijks zichtbaar verloop naar de hoeken. Ook blijft die scherpte intact over het hele zoombereik, zelfs in combinatie met teleconverters. Het scherpstelsysteem met floating elements, voor het eerst toegepast in een α-zoomobjectief, helpt een indrukwekkende kortste instelafstand van slechts 96 centimeter mogelijk te maken. De elf afgeronde diafragmalamellen staan borg voor een fraaie bokeh en automatisch scherpstellen gaat supersnel, met name in combinatie met de zeer snelle Sony α9. Tot slot is de FE 70-200mm F2,8 GM OSS berekend op intensief gebruik onder alle weersomstandigheden.

EISA COMPACT SYSTEM ZOOM LENS 2017-2018
Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 12-100mm F4,0 IS PRO

De M.ZUIKO DIGITAL ED 12-100mm F4,0 IS PRO is een ongelooflijk reisobjectief annex zoomobjectief voor allroundgebruik. Het bestrijkt een zoombereik van 8,3x gekoppeld aan een constante grootste diafragmaopening van F4 en ingebouwde optische beeldstabilisatie. Bestand tegen stof, vocht en ruw gebruik, tekent de M.ZUIKO DIGITAL ED 12-100mm F4,0 IS PRO net zo scherp als veel vaste brandpunten, van supergroothoek tot tele, en dankzij de soepele en stille scherpstelling is dit objectief even populair voor video als voor fotografie. In combinatie met Olympus’ nieuwste professionele camerabody’s geeft de beeldstabilisatie maximaal zesenhalve stop extra marge tegen cameratrillingen, en met een gewicht van slechts 562 gram kan dit objectief overal mee naartoe.

EISA PHOTO INNOVATION 2017-2018
Tamron 18-400mm F3,5-6,3 Di II VC HLD

De Tamron 18-400mm F3,5-6,3 Di II VC HLD zet onze vooroordelen over superzoomobjectieven op losse schroeven. Behalve het grootste zoombereik van alle verwisselbare objectieven ter wereld (22,2x) heeft dit objectief tevens een effectief (winst drie stops) beeldstabilisatiesysteem aan boord om de scherpte bij langere sluitertijden te verbeteren, terwijl je dankzij weerbestendige afdichtingen ook onder slechte weersomstandigheden kunt door blijven fotograferen. Ofschoon dit objectief met name geschikt is voor reis-, safari- en sportfotografen, zal de Tamron 18-400mm F3,5-6,3 Di II VC HLD elke fotograaf aanspreken die op zoek is naar één enkel objectief dat aan al zijn of haar fotografische behoeften kan voldoen.

EISA PHOTO DISPLAY 2017-2018
EIZO ColorEdge CG2730

De EIZO ColorEdge CG2730 voorziet in de behoeften van de professionele fotograaf. Met een schermdiagonaal van 27 inch en een hoge resolutie kan dit scherm een beeld op A3-formaat laten zien en toch ruimschoots voldoende ruimte overlaten voor de instelpanelen van de gebruikte software. De beeldkwaliteit is uitmuntend, met een hoge contrastomvang (1500:1), het vermogen om diepzwart weer te geven en een prachtige kleurweergave die 99 procent van de Adobe RGB-kleurruimte bestrijkt. Het meest vernieuwende kenmerk is de eenvoudig te gebruiken ingebouwde kalibratiesensor, die voor het scherm draait tijdens het kalibreren en het opslaan van verschillende profielen mogelijk maakt, zodat hulpmiddelen van derden overbodig zijn. Verder wordt het scherm geleverd met een afschermkap.

COMBINED WITH MOBILE DEVICES EXPERT GROUP
EISA SMARTPHONE CAMERA 2017-2018
Huawei P10

Huawei’s nieuwste vlaggenschip is in vrijwel ieder opzicht een verbetering. Van het ontwerp, met een met een diamant gegraveerde behuizing en opvallende nieuwe kleuren, via de snellere en betrouwbaardere Kirin 960 octa-core chipset tot en met het kroonjuweel: de Leica-camera’s. De dubbele camera op de achterzijde van de Huawei P10 heeft nu een monochrome sensor met 20 miljoen pixels en een kleurensensor met 12 miljoen pixels. Dit maakte de toevoeging van een gloednieuwe Portret-modus mogelijk voor verbluffende portretfotografie. Op de voorkant bevindt zich een ‘selfiecamera’ met 8 miljoen pixels en lichtsterkte F1,9, die eveneens de Portret-modus ondersteunt en Leica-technologie bevat die intelligent genoeg is om meerdere personen in beeld te herkennen en vervolgens een grotere beeldhoek in te stellen. Voor een nóg professionelere fotografie-ervaring beveelt EISA de Huawei P10 Plus aan.

Overige EISA Awards 2017-2018

 

HI-FI EXPERT GROUP
EISA WIRELESS LOUDSPEAKER 2017-2018
KEF LS50 Wireless

EISA BEST VALUE LOUDSPEAKER 2017-2018
DALI SPEKTOR 6

EISA BOOKSHELF LOUDSPEAKER 2017-2018
Dynaudio Contour 20

EISA FLOORSTANDING LOUDSPEAKER 2017-2018
Q Acoustics Concept 500

EISA HEADPHONES 2017-2018
Denon AH-D7200

EISA DAC/HEADPHONE AMPLIFIER 2017-2018
Pro-Ject Pre Box S2 Digital

EISA BEST VALUE TURNTABLE 2017-2018
Pro-Ject Essential III Flexi-Range

EISA HIGH-END TURNTABLE 2017-2018
ELAC Miracord 90

EISA INTEGRATED AMPLIFIER 2017-2018
Hegel Röst

EISA BEST VALUE AMPLIFIER 2017-2018
NAD C 338

EISA HIGH-END STEREO SYSTEM 2017-2018
Marantz SA-10 & PM-10

EISA HI-FI INNOVATION 2017-2018
Devialet Gold Phantom

EISA MULTIROOM NETWORK PLAYER 2017-2018
Yamaha WXC-50

COMBINED WITH MOBILE DEVICES EXPERT GROUP

EISA PORTABLE DAC/HEADPHONE AMPLIFIER 2017-2018
RHA Dacamp L1

 

HOME THEATRE AUDIO EXPERT GROUP
EISA HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM 2017-2018
Focal Sib Evo

EISA HOME THEATRE RECEIVER 2017-2018
Yamaha RX-V483

EISA SOUNDBAR 2017-2018
LG SJ9
LG SJC9A (US)

EISA TV AUDIO UPGRADE 2017-2018
Sonos PLAYBASE

EISA HOME THEATRE HIGH-END 2017-2018
DALI PHANTOM S Series

EISA HOME THEATRE SOLUTION 2017-2018
Denon HEOS AVR

EISA HOME THEATRE SUBWOOFER 2017-2018
SVS PB16-Ultra

COMBINED WITH HOME THEATRE VIDEO & DISPLAY EXPERT GROUP

EISA UNIVERSAL ULTRA HD BLU-RAY PLAYER 2017-2018
OPPO UDP-203

EISA BEST BUY ULTRA HD BLU-RAY PLAYER 2017-2018
Panasonic DMP-UB300/UB400 Series

 

HOME THEATRE VIDEO & DISPLAY EXPERT GROUP

EISA HOME THEATRE TV 2017-2018
Sony KD-65ZD9

EISA LCD TV 2017-2018
LG 55SJ850V (EU)
LG 55SJ8509 (EU)
LG 55SJ8500 (US)
LG 55SJ850T (Australia)

EISA SMART TV 2017-2018
Samsung QE55Q7F

EISA OLED TV 2017-2018
LG OLED65E7
LG OLED65E7V (EU)
LG OLED65E7P (US)
LG OLED65E7T (Australia)

EISA BEST BUY TV 2017-2018
TCL U55C7006

EISA BEST BUY OLED TV 2017-2018
Philips 55POS9002

EISA HOME THEATRE PROJECTOR 2017-2018
Epson EH-TW9300W

COMBINED WITH HOME THEATRE AUDIO EXPERT GROUP

EISA UNIVERSAL ULTRA HD BLU-RAY PLAYER 2017-2018
OPPO UDP-203

EISA BEST BUY ULTRA HD BLU-RAY PLAYER 2017-2018
Panasonic DMP-UB300/UB400 Series

 

MOBILE DEVICES EXPERT GROUP
EISA BEST SMARTPHONE 2017-2018
Samsung Galaxy S8/S8+

EISA CONSUMER SMARTPHONE 2017-2018
Honor 8 Pro

EISA BEST BUY SMARTPHONE 2017-2018
NOA Element H10le

EISA MOBILE HEADPHONES 2017-2018
JBL Everest Elite 750NC

EISA MOBILE SPEAKER 2017-2018
JBL Boombox

EISA WIRELESS IN-EAR HEADPHONES 2017-2018
Sennheiser MOMENTUM In-Ear Wireless

EISA WEARABLE DEVICE 2017-2018
Huawei Watch 2

EISA MOBILE AUDIO PLAYER 2017-2018
FiiO X5 3rd gen

COMBINED WITH PHOTOGRAPHY EXPERT GROUP

EISA SMARTPHONE CAMERA 2017-2018
Huawei P10

COMBINED WITH Hi-FI EXPERT GROUP

EISA PORTABLE DAC/HEADPHONE AMPLIFIER 2017-2018
RHA Dacamp L1

IN-CAR ELECTRONICS EXPERT GROUP
EISA IN-CAR HEAD-UNIT 2017-2018
KENWOOD DMX7017DABS

EISA IN-CAR HD PLAYER 2017-2018
Clarion NX807E

EISA IN-CAR SMART UPGRADE 2017-2018
Mosconi GLADEN RC-CAN

EISA IN-CAR SUBWOOFER 2017-2018
GLADEN PRO 10

EISA IN-CAR ACTIVE SUBWOOFER 2017-2018
Pioneer TS-WX70DA

EISA IN-CAR PROCESSOR 2017-2018
Helix DSP.2

EISA IN-CAR AMPLIFIER 2017-2018
Mosconi GLADEN PRO 5|30

EISA IN-CAR INTEGRATION 2017-2018
Hertz H8 DSP

EISA IN-CAR SPEAKER SYSTEM 2017-2018
Vibe Audio CVEN62C-V4