Privacy Policy

Privacy Policy Focus Magazine

Privacy Statement Focus Magazine

Gegevensbescherming

Focus Magazine respecteert de privacy van haar klanten en verwerkt persoonsgegevens in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving ten aanzien van persoonsgegevens. Focus Magazine, gevestigd aan de Tingietersweg 115, 2031 ER Haarlem, zal optreden als de verantwoordelijke in de zin van de Wet bescherming persoonsgegevens, hierna te noemen Wbp. De verwerking van uw persoonsgegevens is aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens in Den Haag, onder nummer 1276551

Verwerking persoonsgegevens

Verstrekte gegevens

Focus Magazine verzamelt de door u actief verstrekte persoonsgegevens, zoals uw naam, adres en/of e-mailadres, telefoonnummer, mobiele nummer en faxnummer, financiële gegevens noodzakelijk voor het doen van betalingen en informatie over de producten en diensten van Focus Magazine die u hebt aangeschaft. Als u zich registreert, zullen wij u ook vragen een gebruikersnaam en een wachtwoord te kiezen voor als u in de toekomst toegang wilt krijgen tot de desbetreffende website.

Klikgedrag

Focus Magazine probeert op verschillende manieren haar dienstverlening te optimaliseren. Naast de door u verstrekte gegevens verzamelt, verwerkt en registreert Focus Magazine gebruikersgegevens van ontvangers van Focus Magazine nieuwsbrieven en van bezoekers van de Focus Magazine website. Deze informatie wordt verzameld door middel van cookies. Verderop kunt u meer lezen over het gebruik van cookies.

Doeleinden verwerking persoonsgegevens.

Focus Magazine zal uw persoonsgegevens verwerken voor de volgende doeleinden: 
• om u via de nieuwsbrief diensten aan te bieden;
• om u de producten waarop u bent geabonneerd en/of die u heeft aangeschaft toe te zenden;
• om uw betalingen voor de gekochte producten te verwerken; 
• om u berichten toe te sturen en contact met u op te nemen over de aangeboden en/of afgenomen diensten;
• om u op de hoogte te houden van eigen, gelijksoortige producten en diensten van Focus Magazine;
• om u te benaderen voor interessante acties en opiniepeilingen; 
• om u te benaderen voor interessante seminars en tentoonstellingen georganiseerd door Focus Magazine;
• om statistische gegevens op te kunnen stellen en de websites te beveiligen;
• om u gratis voorzieningen te leveren zoals expertpapers en whitepapers;

 

Gebruik van gegevens

 

Focus Magazine biedt u de mogelijkheid te allen tijde uw gegevens te wijzigen en zal u in elke nieuwsbrief of e-mail die u via elektronische weg wordt toegezonden herinneren aan de mogelijkheid om uw gegevens te wijzigen en om u af te melden voor verder ontvangst van nieuwsbrieven. Indien u geen e-mail wenste te ontvangen van Focus Magazine, kunt u zich nu ook afmelden via [email protected]

U kunt ook te allen tijde uw wensen aan ons kenbaar maken door ons een brief of een e-mail te sturen op het adres dat onder aan deze Privacyverklaring staat onder het kopje 'uw rechten'.

Verstrekking van gegevens aan derden

Als het bedrijf dat deze website beheert, verkocht wordt, dan zullen de relevante lijsten van geregistreerde bezoekers en andere persoonsgegevens van onze abonnees en gebruikers worden overgedragen aan de nieuwe eigenaar.
Ook bestaat de mogelijkheid dat Focus Magazine uw persoonsgegevens onthult als Focus Magazine hiertoe verplicht is als gevolg van een rechterlijk bevel of een andere wettelijke verplichting, een dagvaarding of een rechtszaak of als dat op een andere manier wettelijk verplicht is, of als we van mening zijn dat het noodzakelijk is ter verdediging van onze rechten, bijvoorbeeld om illegale activiteiten of inbreuken op ons beleid te voorkomen of te bestrijden.

Cookies

Wat zijn cookies?

Voor het verzamelen van gegevens gebruikt Focus Magazine cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die op de harde schijf of in het geheugen van uw computer worden opgeslagen. Cookies worden bijvoorbeeld gebruikt om uw favoriete instellingen voor een bepaalde dienst, webpagina of website bij te houden. Cookies kunnen ook worden gebruikt om te voorkomen dat u een bepaalde advertentie te vaak te zien krijgt en om het aantal keren dat een advertentie wordt weergegeven te registreren. Op de website ConsuWijzer kunt u meer informatie vinden over cookies.

Wat doen cookies?

Cookies kunnen worden gebruikt om uw persoonlijke voorkeuren (zoals taalinstellingen of lettergrootte) op te slaan, om te onthouden welke producten u heeft bewaard in het winkelmandje van een webshop, of om u sneller te laten inloggen op een website door uw gebruikersnaam te onthouden en vast in te vullen.

Ook gebruiken websites cookies om statistieken te verzamelen over het bezoek aan hun website. Daarmee kunnen uitgevers nagaan welke onderdelen of artikelen populair zijn, of bezoekers de navigatie handig vinden of van welke webbrowsers of apparaten ze gebruik maken. Aan de hand daarvan kunnen uitgevers websites verder verbeteren en de content afstemmen op de bezoekersgroep.

Daarnaast is het mogelijk om met cookies een beeld op te bouwen van uw interesses. Bijvoorbeeld door bij te houden welk soort artikelen u leest of welke rubrieken u bezoekt. Dat helpt uitgevers om u relevante informatie aan te bieden. Dat kunnen extra nieuwsartikelen zijn over onderwerpen waar u eerder belangstelling voor heeft getoond, maar ook advertenties die aansluiten bij uw interesses. Zo kunnen uitgevers voorkomen dat gebruikers worden lastiggevallen met irrelevante reclame en ook zorgen dat u een dezelfde advertentie of video niet eindeloos te zien krijgt.

Wat voor cookies gebruikt Focus Magazine en waarom?

Permanente cookies

Deze website maakt gebruik van permanente cookies om u te kunnen herkennen wanneer u een bezoek brengt aan de website. Daardoor kan de website uw voorkeuren onthouden (bijvoorbeeld uw inlognaam of een taalvoorkeur) en bijhouden of u toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies. Hierdoor wordt voorkomen dat u steeds opnieuw uw voorkeuren moet aangeven. Deze permanente cookies kunt u eenvoudig verwijderen via de instellingen van uw browser (zie hieronder). Als het niet noodzakelijk is om persoonsgegevens in een cookie op te slaan, zal Focus Magazine dat niet doen.

Tracking cookies van derden

Indien u daarvoor toestemming hebt gegeven kunnen derden “tracking cookies” op uw computer plaatsen. Met behulp van deze cookies wordt bijgehouden welke pagina’s u bezoekt van het netwerk van Focus Magazine en welke pagina’s u bezoekt uit het netwerk van de adverteerders. Ook worden uw kliks in de nieuwsbrief bijgehouden. Het klikgedrag van ontvangers van de nieuwsbrieven en bezoekers van websites van Focus Magazine wordt bekeken om te bepalen voor welke specifieke onderdelen van nieuwsbrieven en de websites gebruikers belangstelling hebben. Op deze manier kunnen onze nieuwsbrief en website zoveel mogelijk worden afgestemd op en aangepast aan uw belangstelling, bijvoorbeeld door informatie in de volgorde van uw interesse te presenteren. Ook kan deze informatie gebruikt worden om een klantprofiel te maken en om de inhoud van diensten, nieuwsbrieven en aanbiedingen af te stemmen op zaken waar u belangstelling voor hebt. Focus Magazine maakt hiervoor gebruik van de diensten van Doubleclick en Eloqua.

Google Analytics cookie

Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van “cookies” zoals hierboven beschreven. De door het cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van de website (met inbegrip van uw IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel, hetgeen betekent dat er sprake is van een passend niveau van bescherming bij de verwerking van uw persoonsgegevens. Google gebruikt deze informatie om ten behoeve van Focus Magazine bij te houden hoe u de website gebruikt, rapporten over de website-activiteit op te stellen en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Google mag deze informatie alleen aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal uw IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt.

Buttons van sociale netwerken

Deze website bevat buttons om bepaalde webpagina’s te kunnen delen op sociale netwerken zoals Twitter en Facebook. Deze buttons bevatten stukjes code die door de sociale netwerken ter beschikking wordt gesteld. Door middel van deze code worden cookies geplaatst van het sociale netwerk. Focus Magazine heeft daar geen invloed op of bemoeienis mee en raadt u aan om de privacyverklaringen van deze sociale netwerken te raadplegen.

Weten uitgevers door cookies wie ik ben?

Nee, zeker niet! Cookies worden opgeslagen in de webbrowser van uw computer en zijn niet gekoppeld aan u persoonlijk. Met cookies kunnen uitgevers dus alleen de computer herkennen en niet de gebruiker die er achter zit. Cookies kunnen ook niet worden gebruikt om uw persoonlijke gegevens (zoals e-mail- of woonadres) te achterhalen. Cookies houden dus ook geen enkel verband met ongewenste verkooptelefoontjes, spam of virussen.

Hoe gebruikt Focus Magazine cookies? Op de website van Focus Magazine wordt gebruik gemaakt van cookies. Veel van die cookies zijn nodig voor de functionaliteit van de site. Ze zorgen bijvoorbeeld dat u kunt inloggen zonder steeds opnieuw uw gebruikersnaam en wachtwoord te hoeven invoeren.

Andere cookies gebruiken we voor statistische doeleinden. We meten bijvoorbeeld hoe vaak bezoekers op de site komen, welke artikelen goed gelezen worden, welke webbrowsers er gebruikt worden en welke zoektermen er bij een zoekmachine zijn ingevuld om onze websites te vinden. Hiermee kunnen we de websites zowel qua vorm als inhoud optimaliseren en verbeteren. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Ze registreren dus niet wie u bent of wat uw emailadres is.

Tot slot worden op onze sites cookies gebruikt voor advertentiedoeleinden. Ook die cookies registreren geen persoonsgegevens en zijn gekoppeld aan uw browser, niet aan u zelf. Deze cookies worden gebruikt om advertenties op de websites zo veel mogelijk af te stemmen op uw interesses. Ook dienen deze cookies soms om te onthouden dat u een bepaalde advertentie al heeft gezien. Zo kunnen we bijvoorbeeld zorgen dat uitingen niet steeds opnieuw worden getoond aan dezelfde bezoeker.

Waarom zou ik cookies toestaan?

Cookies helpen Focus Magazine om zijn website voortdurend te verbeteren. Aan de hand van de bezoekersstatistieken die we verzamelen, vergroten we het gebruiksgemak en de inhoudelijke kwaliteit van onze sites.

Veel functionaliteit op de website van Focus Magazine is afhankelijk van de werking van cookies. We gebruiken bijvoorbeeld cookies om u te laten inloggen. Als u cookies uitschakelt, zullen sommige onderdelen van onze websites niet meer goed werken.

Bovendien zijn cookies een belangrijk instrument voor onze adverteerders om hun boodschap toe te snijden op uw interesses. Dat zorgt er voor dat wij voldoende inkomsten kunnen genereren om onze kwalitatief hoogwaardige websites gratis toegankelijk te houden voor onze bezoekers.

Het blokkeren van cookies zorgt er overigens niet voor dat u geen reclame meer te zien krijgt. De advertenties zijn alleen niet toegesneden op uw interesses en worden vaker herhaald.

Wat doet Focus Magazine met die wetgeving?

De cookiewetgeving is versneld ingevoerd (het voornemen was om de wet per 1 januari 2013 te laten intreden) en daarom zijn we momenteel druk bezig om te bepalen hoe we technisch kunnen voldoen aan de wet waarbij we u, als bezoeker, toch een optimale gebruikservaring kunnen blijven bieden en we onze adverteerders eveneens een goede oplossing kunnen bieden.

Overigens werken de meeste fabrikanten van webbrowsers momenteel ook aan functionaliteit die gebruikers de mogelijkheid geeft om zelf in te stellen of hun surfgedrag mag worden vastgelegd. Deze functionaliteit zal veel gebruiksvriendelijker zijn dan wanneer een gebruiker steeds opnieuw op iedere website moet aangeven of hij of zij cookies wil toestaan.

Wanneer hierover meer nieuws is, informeren wij u direct. In de tussentijd blijven we onze bezoekers op de websites uitgebreid informeren over cookies.

Hoe kan ik cookies uitschakelen?

Wilt u geen cookies accepteren, dan kunt u dit altijd zelf aangeven in uw browser. Ook kunt u via uw browser cookies die op uw computer staan verwijderen. Meer informatie hierover kunt u verkrijgen via de helpfunctie van uw browser. Kijk op http://www.microsoft.comvoor meer informatie van Microsoft Internet Explorer over cookies, op http://www.mozilla.orgvoor meer informatie van Mozilla Firefox over cookies of op http://browser.netscape.comvoor meer informatie van Netscape over cookies. Als u cookies uitschakelt, is het mogelijk dat bepaalde functies niet werken of dat bepaalde diensten niet beschikbaar voor u zijn.

Wilt u alleen cookies uitschakelen van derden die cookies plaatsen om jouw surfgedrag te registreren, maak dan gebruik van deze link: http://www.youronlinechoices.eu/nl/uw-advertentie-voorkeuren

Websites van derden

Op de websites van Focus Magazine kunt u hyperlinks aantreffen naar de websites van derden. Focus Magazine heeft geen zeggenschap over diensten en/of websites van derden waarnaar wordt gelinkt. Het kan dus zo zijn dat op het gebruik van deze diensten en/of websites van derden een andere privacy policy van toepassing is. Dit Privacy Statement van Focus Magazine heeft alleen betrekking op (persoons)gegevens die via de website van Focus Magazine zijn verkregen. Focus Magazine accepteert geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor (de werking en/of inhoud van) diensten, websites en/of cookies van derden.

Beveiliging

Uw persoonsgegevens worden verwerkt onder verantwoordelijkheid van Focus Magazine. Focus Magazine zal ervoor zorgen dat uw persoonsgegevens met zorg worden behandeld en zal passende technische en organisatorische maatregelen treffen om uw gegevens te beschermen tegen verlies en tegen elke vorm van onwettige verwerking.

Bewaren gegevens

Focus Magazine bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor de verwerkelijking van de doeleinden waarvoor zij zijn verzameld en worden verwerkt.

Uw rechten

Indien u wilt weten welke persoonsgegevens Focus Magazine over u heeft vastgelegd, kunt u contact opnemen met Focus Magazine door een mail te sturen naar [email protected] of door uw verzoek te sturen aan Focus Magazine, Tingietersweg 115, 2031 ER Haarlem.

Focus Magazine zal ten minste binnen vier weken aan u mededelen of Focus Magazine persoonsgegevens over u verwerkt. Indien dit het geval is, zendt Focus Magazine u tevens een volledig overzicht van de persoonsgegevens die Focus Magazine over u verwerkt.

U kunt Focus Magazine aan de hand van het verstrekte overzicht verzoeken om persoonsgegevens te verbeteren, aan te vullen, te verwijderen of af te schermen indien deze feitelijk onjuist zijn, voor het doel of doeleinden van verwerking onvolledig of niet ter zake dienend zijn dan wel anderszins in strijd met een wettelijk voorschrift worden verwerkt. Focus Magazine zal ten minste binnen vier weken laten weten of, dan wel in hoeverre, Focus Magazine aan uw verzoek zal voldoen.

Wijziging van deze privacyverklaring

Focus Magazine behoudt zich het recht voor om te allen tijde onze privacyverklaring te wijzigen. Eventuele wijzigingen in de privacyverklaring zullen op deze pagina worden geplaatst.

Vragen

Mocht u nog vragen hebben over deze privacyverklaring dan kunt u een e-mail sturen aan [email protected]